Експосол США розповів, що змусить Путіна піти з Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

Експосол США розповів, що змусить Путіна піти з Донбасу

Експосол США розповів, що змусить Путіна піти з Донбасу
Джерело:  online.ua

Наразі не існує формату переговорів, які б припинили війну на Донбасі. Військовий конфлікт на Сході України триватиме доти, поки Путін не зрозуміє, що не зможе перемогти у війні і не втратить до неї інтерес. Про це заявив експосол США в Україні Джон Гербст в ефірі телеканалу “Україна 24”.

Джерело: “Україна 24”.

"Я не бачу формат, який сприяє зараз переговорам, тому що питання про війну на Донбасі досить просте — зараз Кремль веде агресію. Це тому що Путін ще не розуміє, що він не може виграти на Донбасі, але є люди в Москві, які розуміють, що виграти там вони не зможуть. Коли Путін або інша вирішальна людина в Росії це зрозуміє, вони знайдуть спосіб переговорів, щоб вивести свої війська і свою зброю з Донбасу. До цього моменту Мінськ не підштовхнув процес відходу російських військ з Донбасу ані на сантиметр. Були цікаві розмови та переговори про цю війну тільки між Вашингтоном", — повідомив Гербст.

Дипломат вважає, що Мінський формат не ефективний, лише з США Росія говорила щодо Донбасу предметно. Тим часом в Мінську вона йде від головної теми і уникає вирішення конфлікту.

"Тільки з американцями росіяни говорили з інтересом про це. На Мінському форматі вони говорять просто нісенітниці або те, що неважливо. Тому формат не важливий, а важливий натиск на Москву з боку санкцій і з боку військової допомоги для України", — наголосив дипломат.

Результати засідання ТКГ 15 вересня

Нагадаємо, останнє засідання ТКГ щодо врегулювання ситуації на Донбасі знову завершилося без досягнення необхідних Україні домовленостей. Українська делегація в Тристоронній контактній групі вкотре закликала російську сторону до прискорення обміну утримуваними особами, розблокування роботи контрольних пунктів в’їзду-виїзду (КПВВ) на лінії зіткнення і забезпечення повноцінного режиму припинення вогню.

Тим часом делегація Росії знову намагалася залучити до роботи Гуманітарної підгрупи Майю Пирогову, яка засуджена українським судом за тероризм.

Читайте також:

  • ТКГ знову не вдалося домовитися про обмін полоненими і розблокування КПВВ.

  • Ведення переговорів ТКГ у Мінську є програшем української дипломатії - Безсмертний.

  • Окупанти на Донбасі почали навчання одночасно з російсько-білоруськими маневрами — розвідка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?