Окупанти на Донбасі почали навчання одночасно з російсько-білоруськими маневрами — розвідка
Категорія
Україна
Дата публікації

Окупанти на Донбасі почали навчання одночасно з російсько-білоруськими маневрами — розвідка

Окупанти на Донбасі почали навчання одночасно з російсько-білоруськими маневрами — розвідка
Джерело:  online.ua

Окупаційні війська на сході України, підпорядковані російському режиму, розпочали у середині вересня масштабні навчання - одночасно з тим, як маневри проводять армії урядів РФ та Білорусі.

Джерело: розвідка Міністерства оборони

За оприлюдненими даними, йдеться про нарощення бойових спроможностей оперативного угруповання окупаційних підрозділів Кремля в окремих районах Донеччини та Луганщини одночасно.

Відзначається, що заплановано провести:

  • збори зі снайперами, корегувальниками артилерійського вогню та інженерно-саперними підрозділами;

  • комплексні тактичні заняття з бойовою стрільбою танкових, мінометних та артилерійських

  • підрозділів, у тому числі реактивно-артилерійських батарей.

“Водночас окупанти продовжують утримувати на передових позиціях значну кількість снайперських пар для нанесення втрат особовому складу Об'єднаних сил, знищення елементів відео спостереження та провокування вогню у відповідь”, - резюмували у Головному управлінні розвідки.

Ситуація на Донбасі

За останні дні бойовики посилили обстріли на Донбасі. Таких масштабних обстрілів з боку противника не було упродовж п’яти років.

Згідно з підсумками двох діб, на Донбасі загинули 4 українських військовослужбовця, 15 отримали поранення того чи іншого ступеню тяжкості.

Керівник української сторони Спільного центру з контролю і координації припинення вогню (СЦКК) Олександр Апполонов пов’язує ситуацію на Донбасі з початком активної фази білорусько-російських військових навчань "Захід-2021".

Навчання в РФ і Білорусі

Повномасштабні маневри “союзників” почалися згідно з офіційними даними 10 вересня.
Влада Білорусі нещодавно офіційно повідомила, що на її території в навчаннях братимуть участь 2,5 тисячі російських військових, проте на Заході переконані, що ці дані можуть бути сильно занижені.

“Загалом, в навчаннях беруть участь до 200 тисяч осіб особового складу, близько 80 літаків і вертольотів, до 760 одиниць бойової техніки, в тому числі 290 танків, 240 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, а також до 15 кораблів”, - говориться у повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?