Експрезидент Саркозі отримав рік ув'язнення за корупційну схему
Категорія
Світ
Дата публікації

Експрезидент Саркозі отримав рік ув'язнення за корупційну схему

Експрезидент Саркозі отримав рік ув'язнення за корупційну схему
Джерело:  online.ua

Колишнього президента Франції Ніколя Саркозі суд визнав винним у справі про його корумпованість, пов’язану з незаконним фінансуванням власної передвиборчої кампанії 2012 року.

Джерело: RTS

За оприлюдненими даними, суд ухвалив вердикт на засіданні у четвер, 30 вересня.

“Колишній президент Франції Ніколя Саркозі був визнаний винним в незаконному фінансуванні його кампанії 2012 року в справі “Бігмаліона”. У четвер кримінальний суд Парижа засудив його до року тюремного ув'язнення”, - говориться у повідомленні медіа.

Зазначається, що водночас відомий та колись популярний політик уникнув реального ув’язнення. Передбачається, що він наступний рік проведе вдома та з електронним браслетом на нозі. Сам колишній державний лідер не був присутній на засіданні.

У прокуратурі відзначили, що викрили Саркозі через перевищення допустимих витрат на кампанію - за законодавством ця сума для виборів 2012 року не мала сягати понад 22,5 мільйона євро.

Реальна сума, якою скористався політик, перевищила ліміт аж на 363 тисячі євро. Їх він наразі має відшкодувати на користь скарбниці країни.

Реакція Саркозі

Колишній президент від самого початку слідства й судового процесу заперечує свою провину. Напередодні влітку він стверджував, що не причетний до логістики власної компанії, пов’язаної з переобранням у згаданий рік, тож він не має відношення до реального витрачання фінансів перед голосуванням.

Інші вироки політикам у Франції

Ще раніше у березні суд оголосив, що Саркозі винен у корупції та торгівлі власним впливом за справою “про прослуховування”. Це “забезпечило” йому 3 роки в’язниці (два з них - умовно).

Інший колишній президент Франції Жак Ширак також був визнаний винним — його звинуватили у призначенні друзів на фіктивні посади під час своєї каденції мером Парижа. Він отримав два роки умовного покарання внаслідок заочного судового процесу — політик не брав у ньому участі через нібито захворювання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?