Ексспівробітниця українського інституту біотехнологій вкрала штами небезпечного вірусу
Категорія
Україна
Дата публікації

Ексспівробітниця українського інституту біотехнологій вкрала штами небезпечного вірусу

Ексспівробітниця українського інституту біотехнологій вкрала штами небезпечного вірусу
Джерело:  online.ua

Керівництво Офісу генерального прокурора повідомило, що колишня завідуюча сектору Державного науково-контрольного інституту біотехнологій і штамів мікроорганізмів вкрала небезпечні штами вірусів, які є збудниками заразних хвороб тварин та можуть швидко поширюватися у значних масштабах незалежно від державних кордонів. 

Джерело: сайт  Офісу генпрокурора

ОГП повідомив про крадіжку небезпечного вірусу з українського інституту біотехнологій 

Згідно з останніми даними слідства, колишня співробітниця інституту привласнила небезпечні штами вірусів, маючи до них доступ.

Жінці вдалося винести з приміщення інституту флакони зі штамом вірусу особливо небезпечної хвороби – ньюкаслської хвороби птиці.

"Окрім того, підозрювана начебто вирішила приховати злочин, а тому порушувала методику отримання головної посівної культури вірусів, яка передбачає отримання середньої проби для зараження ембріонів. Вказується, що вона умисно зменшувала кількість вихідних зразків для отримання нового пасажу - зараження чутливої клітини з метою отримання від неї нової популяції вірусу. А потім не повертала їх до сховища мікроорганізмів, а частину новоутвореного матеріалу привласнювала", - йдеться в повідомленні.

Як стверджують представники ОГП, жінка зберігала штами вірусів вдома у холодильнику.

Наразі їй повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу. Досудове розслідування триває.

В ОГП зввертають увагу на те, що прокурорам вдалося викрити злочин спільно зі слідчими СУ Головного управління Нацполіції у м. Києві за оперативного супроводу співробітників Департаменту захисту національної державності СБУ.

Що важливо розуміти, відповідно до ст. 62 КУ особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?