ВООЗ озвучила реальну смертність від коронавірусу у світі
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ озвучила реальну смертність від коронавірусу у світі

ВООЗ озвучила реальну смертність від коронавірусу у світі
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я звернули увагу, що реальний показник смертності внаслідок ураження коронавірусом COVID-19 може бути удвічі вищий за сьогоденну офіційну статистику.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими даними, йдеться про значення принаймні у 6 мільйонів жертв від інфекції.
Згідно з уточненням помічниці генерального директора ВООЗ щодо даних, аналітики та оцінки результатів Саміри Асми, цифра може бути більша понад двократної від наявної статистики.

“Ця кількість насправді може бути у два-три рази більшою. Тож я думаю, що із застереженням може бути приблизно 6-8 мільйонів смертей”, - наголосила представниця організації.

В цілому на рівні ВООЗ констатували зниження смертельних випадків від COVID-19 упродовж певного часу.

Станом на другу половину травня кількість заражень у світі сягнула понад 165 мільйонів, а летальними стали 3,4 мільйона випадків.

Показники надлишкової смертності у світі за 2020 рік сягнули понад 3 мільйонів людей. Це набагато вище статистичних даних щодо смертності від коронавірусу за відповідний проміжок часу - 1,8 мільйона летальних випадків.

Показники надлишково смертности відрізняються помiж різними регіонами, однак зафіксовані у значних обсягах всюди. Наприклад, надлишкова смертність в Американському регіоні в 2020 році склала майже 1,5 мільйона, що приблизно на 60% більше, ніж 800 тис. смертей, про які надійшли повідомлення.

В Європі надлишкова смертність, за оцінками експертів, досягла близько 1,2 мільйона осіб, що в два рази більше відомостей офіційної статистики про 590 тисяч, які померли від COVID-19.

Ситуація з коронавірусом у світі

Наразі найбільш загрозливе становище можна спостерігати на території Індії. Останніми тижнями ситуація у країні дійшла до того, що медична система не може навіть приділити увагу всім пацієнтам, а уряд водночас заборонив експерт необхідних медикаментів та вакцин.

Світові країни своєю чергою відправляли до Індії гуманітарну допомогу на тлі виявлення там буквально сотень тисяч нових хворих на день - упродовж тижнів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?