ВООЗ офіційно заявила про нову загрозу для всього світу
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ офіційно заявила про нову загрозу для всього світу

ВООЗ офіційно заявила про нову загрозу для всього світу
Джерело:  online.ua

Керівництво Всесвітньої організації охорони здоров'я неочікувано для всіх мінило класифікацію "потрійного мутанта" коронавірусу, який нині поширюється в Індії, на "небезпечний варіант", який загрожує усьому світу. ВООЗ пообіцяля незабаром озвучити всі важливі деталі з приводу цього.

Джерело: CNBC

Що відомо про індійський штам коронавірусу

Згідно з останніми даними, у настуному тижневому зведенні представники ВООЗ мають намір пояснити, чому віднесли варіант коронавірусу з Індії до "небезпечного варіанту". Наразі відомо, що штам В.1.617 поширюється швидше оригінального вірусу, а також навчився "перехитрювати" частину захисних механізмів, які надаються вакцинами.

"З цих причин ми класифікуємо його як небезпечний варіант на глобальному рівні. Не дивлячись на те, що ряд попередніх досліджень продемонстрував підвищену заразність, нам потрібно більше інформації про цей варіант вірусу у всіх його підвидах, тому нам потрібно провести більше спеціалізованих секвенувань", – наголосила технічна директорка ВООЗ з реагування на коронавірус Марія ван Керкхове.

Представники організації звертають увагу на те, що уважно відстежують 10 варіантів коронавірусу, які наразі стрімко поширюються по всьому світу.

Варто зазначити, що спочатку індійському штаму В.1.617 присвоїли статус варіанту, який "вимагає уваги". Однак після завершення досліджень категорію небезпеки вирішили підвищити.

"Це відбувається тоді, коли експерти визнають його більш заразним, смертоносним або стійким до наявних вакцин і ліків. При цьому попередні дані свідчать про те, що сучасні COVID-вакцини залишаються ефективними в запобіганні захворювання і смерті інфікованих варіантом В.1.617.", - йдеться в повідомленні.

За словами представників ВООЗ, кожен, незалежно від місця проживання та поширеного штаму в його країні, повинен робите все від нього залежне, щоб не захворіти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?