Єлизавета II ухвалила несподіване рішення після скандалу з принцем Ендрю
Категорія
Світ
Дата публікації

Єлизавета II ухвалила несподіване рішення після скандалу з принцем Ендрю

Єлизавета II ухвалила несподіване рішення після скандалу з принцем Ендрю
Джерело:  online.ua

Гучний секс-скандалу навколо принца Ендрю підштовхнув королеву Великої Британії Єлизавету II до неочікуваного рішення щодо свого улюбленого сина. Вона позбавила герцога Йоркського усіх військових звань та королівських патронажів.

Джерело: Інстаграм-сторінка королівської сім'ї

Єлизавета II вирішила позбавити принца Ендрю усіх військових звань

Пресслужба Букінгемського палацу опублікувала нову офіційну заяву Єлизавети II. Остання виріишила позбавити свого сина військових звань та патронажів.

Британська королева не лише повернула собі титули герцога Йоркського, а й також оголосила його "приватною особою" у зв'язку з судовою справою.

Зі схвалення та згоди королеви військові звання герцога Йоркського та королівські патронажі повернуто монархині. Герцог Йоркський надалі не виконуватиме жодних державних обов'язків і відповідатиме за справою (мається на увазі позов Джуффре, – ред.) як приватна особа, – йдеться в повідомленні Єлизавети II.

Нова заява Єлизавети II (aото - instagram.com)

Що важливо розуміти, патронаж – це підтримка, привілей або грошова допомога, що надається персоною або організацією. Патронажі у більшості випадків використовують для просування певних осіб.

За словами британських журналістів, чутки про те, що скандального сина королеви можуть позбавити звань і патронажів ширилися давно.

Ба більше, вказано, що десятки ветеранів Великої Британії підписали петицію з проханням до королеви нарешті ухвалити таке рішення.

Що відомо про скандал навколо принца Ендрю

Гучний скандал розгорівся після того, як Вірджинія Джуффре звернулась до суду через те, що принц Ендрю начебто тричі мав з нею сексуальний зв'язок попри її неповноліття.

У Лондоні ще в 2021 році раптово заблокували розслідування справи, пояснивши це тим, що у ній повинна розібратися влада США.

Вже у Нью-Йорку суддя Льюїс Каплан відхилив клопотання адвокатів принца Ендрю про припинення розгляду позову Джуффре.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?