Енергетики обіцяють більше не відключати світло
Категорія
Україна
Дата публікації

Енергетики обіцяють більше не відключати світло

Енергетики обіцяють більше не відключати світло
Джерело:  online.ua

За словами голови Міненерго Германа Галущенка, наразі в Україні скасовані всі відключення електроенергії за умови відсутності нових ударів злочинної армїі РФ по об'єктах енергетики. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про скасування відключень світла в Україні 

Зараз енергосистема працює в бездефіцитному режимі. Вже третій тиждень забезпечуємо виробництво електроенергії в повному обсязі відповідно до споживання. Ми маємо відповідні резерви, і плануємо і далі так підтримувати нашу енергосистему, щоб люди не відчували обмеження поставок, - зазначив Галущенко.

За його словами, з метою проведення ремонтних робіт та також планових ремонтів можливі локальні відключення в окремих районах по регіонах.

Що відомо про відновлення експорту електроенергії

Галущенко також не виключив відновлення експорту електроенергії.

Це питання на столі зараз. Ми використовували імпорт, це дуже важливий механізм, щоб збільшити електроенергію в нашій державі. Якщо ми побачимо стабільний профіцит електроенергії в системі, безумовно, питання експорту буде розглядатися, але наразі ключовим для нас є те, щоб максимально відновити електропостачання для регіонів, де ще є пошкодження мереж, - зазначив керівник Міненерго.

Міністр підкреслив, що Україна змогла пережити найскладніший за всю історію незалежності опалювальний сезон.

Галущенко підкреслив, що під час цього опалювального сезона під удари злочинної армії потрапили 50% енергосистеми.

Станом на ранок суботи, 25 лютого, споживання електроенергії дещо знизилось через вихідні, дефіцит потужності в системі відсутній, однак через значні пошкодження в Одесі поки діють погодинні відключення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?