Енергетики прогнозують повернення до планових відключеннь світла у Києві вже найближчим часом
Категорія
Україна
Дата публікації

Енергетики прогнозують повернення до планових відключеннь світла у Києві вже найближчим часом

Енергетики прогнозують повернення до планових відключеннь світла у Києві вже найближчим часом
Джерело:  online.ua

За словами директора енергетичної компанії YASNO Сергія Коваленка, енергетикам вдалось значно стабілізувати енергосистему Києва і найближчим часом можна очікувати на повернення до планових відключень світла за графіками. 

Джерело: Facebook-сторінка Сергія Коваленка

Що відомо про повернення до планових відключень світла у Києві 

Відключення стають більш прогнозованими, завдяки неймовірній роботі енергетиків. Сподіваюся, найближчим часом зможемо повернутися до графіків. Ви і самі це відчуваєте, - зазначив Коваленко.

Він підкреслив, що кияни мають відповідально використовувати електроенергію, особливо під час підготування до новорічних свят, "щоб із постачанням не було перекосів". Зокрема, мешканців Києва закликали не вмикати в розетку все підряд у перші 15 хвилин після того, як дають світло.

Важливо, що додатково до будинків, які відключаються централізовано, додається значна кількість тих, хто відключається самостійно. До того ж, міська влада Києва отримала 107 заявок ОСББ на компенсацію 70% вартості придбання генераторів для будинків, - зазначив гендиректор YASNO

Коваленко додав, що придбання генераторів для багатоповерхових будинків у Києві є справді гарною інвестицією киян, бо від таких генераторів можна заживити водяні насоси, ліфти чи іншу техніку.

У той же час голова МЗС України Дмитро Кулеба повідомив, що протягом останніх двох тижнів Україна уклала домовленості про постачання трансформаторів і генераторів із низкою країн Європи, яких буде достатньо для підтримки пошкодженної внаслідок масованих ракетних атак армії РФ по об'єктах енергетичної інфраструктури.

Президент України у всіх куточках світу збирає та залучає обладнання для відновлення енергосистеми України після російських ударів. На допомогу Україні сьогодні працює ціла енергетична коаліція, - зазначив Кулеба.

За його словами, йдеться про такі домовленості:

  • 7 автотрансформаторів від урядів Литви, Ірландії, Польщі;

  • 543 генератори потужністю понад 100 кВт від Німеччини, Норвегії, Іспанії;

  • 24 трансформатори від Фінляндії;

  • 45 трансформаторів від Азербайджану;

  • 19 потужних генераторів від Ізраїлю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?