Ердоган назвав деокупацію Криму критично важливою для всього регіону
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган назвав деокупацію Криму критично важливою для всього регіону

Ердоган назвав деокупацію Криму критично важливою для всього регіону
Джерело:  online.ua

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган виступив на саміті Кримської платформи і підкреслив, що окупація Криму РФ є незаконною, а повернення його до складу України є важливим для всього регіону.

Джерело: трансляція саміту Кримської платформи

Ердоган виступив на саміті Кримської платформи

Ми сприятимемо зусиллям платформи на всіх рівнях і далі. Ми вважаємо захоплення Криму незаконним, неконституційним. Це — наша принципова позиція і з погляду морального, і з погляду юридичного, - сказав він.

Ердоган підкреслив, що відповідно до міжнародного права Крим має повернутись Україні.

Це критично важливо для всього регіону і для світової безпекової системи. Для стабільності, для підтримки територіальної цілісності України, її суверенітету, - сказав він.

Також президент Туреччини підкреслив, що Крим є єдиною батьківщиною кримських татар.

Кримські татари — українські громадяни, і в їхніх інтересах має розвиватись Крим. Я б хотів повторити, що Кримська платформа має надзвичайну вагу, і кримські татари, що зазнали страждань за свою історію, борються за мирне життя на своїй батьківщині. В цьому процесі Туреччина і далі підтримуватиме український уряд і кримських татар.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?