Ердоган розкрив раптову пропозицію талібів до Туреччини
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган розкрив раптову пропозицію талібів до Туреччини

Ердоган розкрив раптову пропозицію талібів до Туреччини
Джерело:  online.ua

Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган стверджує, що представники “Талібану” звернулися до офіційної Анкари з пропозицією щодо взяття під контроль аеропорту в афганському Кабулі.

Джерело: Anadolu

За його словами, він перш за все разом з усією Туреччиною засуджує трагічні теракти, які влаштували бойовики-ісламісти в районі аеропорту напередодні.

“Той факт, що "ІДІЛ" влаштувала цей теракт в такий (критичний) період, демонструє ступінь небезпеки цієї терористичної організації для регіону та світу. Туреччина засуджує трагедію, масштабний теракт, що мав місце напередодні в Кабулі”, - наголосив політик.

Він додав, наразі триває евакуація військового контингенту збройних сил Туреччини, які знаходяться як сили НАТО в Афганістані. У Туреччині вже знаходяться до 300 тисяч мігрантів-афганців.

Водночас турецька сторона повністю відкрита до домовленостей із талібами як новими лідерами цієї держави, додав Ердоган. Наразі вона нібито отримала пропозицію щодо аеропорту від талібів. Утім, відповідного фінального рішення Анкара поки що не ухвалила з цього приводу.

“Туреччина не має наміру погоджувати з жодною стороною, з ким, де і коли, які переговори вести”, - резюмував турецький президент.

Ситуація в Афганістані

Внаслідок двох вибухів у районі кабульського аеропорту загальна кількість загиблих афганців наразі становить 90 осіб. Ще 150 отримали поранення. Також наголошується, що загинули 13 американських військовослужбовців.

Цей напад став найбільш смертоносним днем для армійського корпусу США в Афганістані протягом останніх 10 років.

Серію вибухів у Кабулі влаштували терористи-смертники. Терористичне угрупування “Ісламська держава” взяло на себе відповідальність за цей напад. Відповідне підтвердження бойовики опублікували на своїх офіційних каналах. У повідомленнях йдеться, що один із терористів здійснив “акт мучеництва біля аеропорту Кабула”.

Трагічний інцидент стався на тлі підвищеної активності в аеропорту - щодня через цей шлюх Афганістан залишають тисячі людей у різних напрямків - окрім афганців відступають з країни іноземці-військовослужбовці, які попередньо евакуюють цивільних осіб.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?