Ердоган терміново вилетів до Путіна через ситуацію в Сирії
Категорія
Політика
Дата публікації

Ердоган терміново вилетів до Путіна через ситуацію в Сирії

Ердоган терміново вилетів до Путіна через ситуацію в Сирії
Джерело:  online.ua

28 вересня офіційно стало відомо, що турецький лідер Реджеп Таїп Ердоган та очільник Кремля Володимир Путін проведуть невідкладні перемовини щодо стрімкого загострення в сирійській провінції Ідліб.

Джерело: видання  Hurriyet

Ердоган проведе переговри з Путіним через загострення в Сирії

За словами турецьких журналістів, президент Туреччини вирушить в одноденну поїздку до російського міста. Згідно з останніми даними, обидва президенти виступлять із заявою для преси після завершення перемовин.

Варто звернути увагу на те, що остання особиста зустріч Ердогана та Путіна відбулася в березні минулого року в Москві.

Останні повідомленняя команд Ердогана та Путіна підтверджують той факт, що глави держав насамперед будуть обговорювати недавню ескалацію в Ідлібі, провінції, де проживає близько 3,5 мільйонів людей. Як уже згадувалося раніше,  протягом останніх тижнів відбуваються посилені повітряні операції російських та сирійських ВПС проти цілей в Ідлібі.

"Туреччина і Росія в березні 2020 року домовились про перемир'я в Ідлібі і розпочали спільну патрульну місію вздовж траси, що зв'язує Алеппо з Латакією. Незважаючи на перемир'я, напади на турецькі війська тривали, і троє солдатів загинули в результаті нещодавнього інциденту в середині вересня", - йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, в лютому минулого року літаки Сирії та РФ атакували турецьких військових в Ідлібі – загинули 33 людини. 5 березня 2020-го офіційні Москва та Анкара домовилися про припинення вогню в Ідліб.

Не можна також не згадати про конфлікт, який розгорівся між Москвою та Анкарою через Україну. Реджеп Таїп Ердоган наголосив, що Крим завжди був, є і залишиться українським - РФ ця заява обурила. У Путіна пригрозили Туреччині відповіддю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?