Ердоган звернувся з офіційною заявою до Ізраїлю та Палестини
Категорія
Світ
Дата публікації

Ердоган звернувся з офіційною заявою до Ізраїлю та Палестини

Реджеп Таїп Ердоган
Джерело:  The Guardian

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган звернувся до Палестини та Ізраїлю з закликом припинити насильство та висловив готовність виступити посередником.

Туреччина готова виступити посередником між Ізраїлем та Палестиною

Виступаючи на прес-конференції після засідання кабінету міністрів в Анкарі, Ердоган сказав, що Туреччина здійснює необхідні приготування для відправки гуманітарної допомоги в Газу.

Він закликав Ізраїль припинити бомбардування палестинських земель, а Палестину припинити напади на ізраїльські цивільні поселення.

Ми віримо, що миру в регіоні не буде без незалежної, суверенної Палестини.

Він додав, що Туреччина готова до будь-якого виду посередництва, включно з обміном полоненими, якщо цього вимагатимуть сторони.

Ердоган провів переговори з президентами Палестини та Ізраїлю

Перед цим Ердоган провів телефонні переговори з президентом Палестини Махмудом Аббасом і президентом Ізраїлю Ісааком Герцогом.

Турецький лідер сказав Аббасу, що Анкара “докладає всіх зусиль, щоб якнайшвидше припинити конфлікти в регіоні та забезпечити спокій”.

У розмові з Герцогом Ердоган “підкреслив, що будь-який крок, який може завдати шкоди народу Гази колективно та без розбору, ще більше збільшить страждання та спіраль насильства в регіоні”.

Ердоган також сказав лідеру Ізраїлю, що “необхідно діяти зі здоровим глуздом і що якнайшвидше встановлення спокою в регіоні має велике значення для добробуту всього регіону”.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?