ЄС готовий вже у цьому місяці надати Україні перший транш макрофін допомоги
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС готовий вже у цьому місяці надати Україні перший транш макрофін допомоги

ЄС готовий вже у цьому місяці надати Україні перший транш макрофін допомоги
Джерело:  online.ua

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн зазначила, що вже у січні Україна отримає від Євросоюзу першу частину макрофінансової допомоги на цей рік загальним розміром 18 млрд євро. 

Джерело: Twitter-сторінка Урсули фон дер Ляйєн

Що відомо про макрофінансову допомогу від ЄС та перспективи членства України 

Ми продовжимо нашу підтримку Україні. Ми почнемо в січні з першого траншу макрофінансової допомоги з 18 млрд євро. Це найбільший пакет макрофінансової допомоги, який Європа надавала країнам-партнерам, - зазначила глава Єврокомісії.

Між тим керівник українського уряду Денис Шмигаль зазначив, що Україна розраховує пройти шлях до членства в ЄС менше, ніж за 2 роки.

За його словами, Україна буде готуватися до безпосередніх переговорів щодо вступу до ЄС паралельно з оцінкою відповідності, прийняттям та впровадженням європейського законодавства.

Що це означає? Буде сформована переговорна позиція України, яка визначить наші сильні сторони, межі компромісів, як вступ до ЄС вплине на окремі сектори економіки та держави загалом. Будуть сформовані команди переговорників з української сторони, які фахово зможуть обговорити деталі в різних сферах. Це стане підставою для відкриття офіційних перемовин про вступ, - підкреслив прем'єр-міністр.

За його словами, далі Україну очікують переговори, які мають завершитись позитивними для нас рішеннями.

Ми розраховуємо пройти цей шлях менше ніж за 2 роки. І тоді Україна стане повноправним членом ЄС. Будуть остаточно скасовані всі бар’єри на торгівлю, обмеження щодо руху робочої сили, Україна отримає доступ до структурних та інвестиційних фондів ЄС, - зазначив Шмигаль.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?