Кулеба підтвердив переговори щодо вступу України під час саміту Україна-ЄС у лютому
Категорія
Політика
Дата публікації

Кулеба підтвердив переговори щодо вступу України під час саміту Україна-ЄС у лютому

Кулеба підтвердив переговори щодо вступу України під час саміту Україна-ЄС у лютому
Джерело:  online.ua

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, під час саміту Україна-ЄС у лютому мають розпочатись попередні переговори щодо вступу України. 

Джерело: чеське видання Denіk

Що відомо про саміт Україна-ЄС та перспективи членства України

3 лютого відбудеться черговий саміт Україна-ЄС, однією з ключових тем якого стануть попередні переговори щодо членства нашої країни в Європейському союзі, - підкреслив Кулеба.

За його словами, у цей переломний момент власної та світової історії Україна готова до змін та плідної роботи заради прискорення євроінтеграції.

Однак, за словами голови МЗС, рішення про вступ України до ЄС залежить також від політичної волі всіх членів.

Сьогодні Україна робить усе, щоб у короткий термін стати членом ЄС. У нас є всі необхідні передумови та потенціал, а також політична воля для якнайшвидшого виконання всіх рекомендацій Єврокомісії. Водночас членство України в ЄС залежить від спільного політичного рішення всіх країн об’єднаної Європи та від тих переваг, які ми пропонуємо європейській спільноті, - зазначив Кулеба.

За інформацією  речниці Єврокомісії Дани Спінант, більше половини членів Європейської комісії приїдуть у Київ напередодні саміту Україна-ЄС. Планується, що делегація прибуде у столицю 2 лютого.

За її словами, 15 з 27 членів Єврокомісії відвідають Київ 2 лютого. Вони проведуть зустріч з представниками українського уряду.

Саміт Україна-ЄС цього року відбудеться у Києві 3 лютого. Планується, що у саміті візьмуть участь президенти Європейської Ради Шарль Мішель і Комісії Урсула фон дер Ляєн, а також український гарант Володимир Зеленський.

Під час зустрічі учасники обговорять фінансову та військову підтримку України з боку ЄС.

При цьому Дмитро Кулеба також зазначив, що Україна на тлі розв'язаної Кремлем злочинної війни вже стала невід'ємною частиною НАТО.

Україна вже є де-факто донором безпеки всього Північноатлантичного альянсу. Ми захищаємо євроатлантичний простір і стаємо найпотужнішою військовою силою на східному фланзі НАТО, - підкреслив Кулеба.

Голова МЗС зазначив, що важко уявити ефективний захист євроатлантичної безпеки без України, її військового потенціалу, сильної та досвідченої армії, українського ВПК та стратегічного стану країни.

Переконані, що необхідно якнайшвидше формалізувати те, що вже давно стало фактом: Україна є невід'ємною та значущою частиною євроатлантичної спільноти, що значно зміцнює колективні можливості НАТО та обороноздатність Альянсу, - наголосив Кулеба.

Глава МЗС вважає, що вступ України до НАТО - це паралельний шлях, який потрібно вирішувати окремо від вступу до ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?