ЄС готує план конфіскації заморожених активів РФ — уже заблоковано 19 млрд доларів олігархів РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС готує план конфіскації заморожених активів РФ — уже заблоковано 19 млрд доларів олігархів РФ

ЄС готує план конфіскації заморожених активів РФ — уже заблоковано 19 млрд доларів олігархів РФ
Джерело:  online.ua

Європейський Союз разом із партнерами розробить план конфіскації заморожених російських активів, які планують передати Україні, щоб компенсувати збитки, завдані російською армією.

Джерело: Reuters

ЄС хоче передати Україні заморожені російські активи

Росія та її олігархи мають компенсувати Україні збитки та покрити витрати на відновлення країни. І ми маємо кошти, щоб змусити Росію заплатити. Ми заблокували 300 мільярдів євро резервів російського Центрального банку та заморозили 19 мільярдів грошей російських олігархів, — заявила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Як зазначається у повідомленні, Російська Федерація завдала збитків Україні на 600 мільярдів євро.

За словами президентки Єврокомісії, у найближчій перспективі Європейський Союз та його партнери створять спеціальний механізм для конфіскації коштів, щоб могти управляти цими грошима та передати їх Україні.

Ми працюватимемо над міжнародною угодою з нашими партнерами, щоб зробити це можливим. І разом ми можемо знайти легальні шляхи до цього, — зазначила Урсула фон дер Ляєн.

Також у повідомленні агентства сказано, що влада Кремля заявила, що вилучення цих коштів або інших фінансів російських громадян рівносильне крадіжці.

Нагадаємо, нещодавно ЄС заморозив російські активи на загальну суму 68 мільярдів євро.

За інформацією, серед усіх коштів на Бельгію припадає 50 мільярдів євро. Друге місце займає Люксембург з 5,5 млрд євро.

Разом з Італією, Німеччиною, Ірландією, Австрією та Францією на них припадає понад 90 відсотків заморожених активів.

Проте ЄС не знає, скільки російських національних резервів заморожено в ЄС. У внутрішньому документі наводиться приблизна цифра в 33,8 мільярда євро, але додається, що «це зараз оцінюється».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?