ЄС може скасувати статус кандидата для України
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС може скасувати статус кандидата для України

ЄС може скасувати статус кандидата для України
Джерело:  online.ua

Українські журналісти звернули увагу на те, що у висновках Європейської комісії щодо відповідності України вимогам для держави-кандидата пропонується дозволити офіційному Брюсселю скасувати цей статус у разі, якщо наша країна порушить свої зобов’язання.

Джерело: "Європейська правда"

Статус кандидата для України можуть скасувати

Що важливо розуміти, подібних положень досі не було у рішеннях Єврокомісії по заявках щодо членства від жодної іншої держави. Однак зараз європейські лідери, враховуючи особливе становище України, прийняли таке рішення одночасно щодо двох держав-аплікантів – України та Молдови.

По суті, Брюссель сказав, що Україна не готова бути кандидатом, але все одно отримує цей статус. (Але одночасно визначено) 7 блоків реформ, які Україні необхідно виконати, щоби зберегти статус кандидата. Брюссель лишає за собою право забрати цей статус у будь-який момент, або ж навпаки - пересунути Україну або Молдову на наступний етап (дорогою до вступу в ЄС), - наголошують українські журналісти.

Що цікаво, офіційний Брюссель не визначив точну дату, до якої команда Володимира Зеленського повинна довести здатність проводити реформи. В документі наголошується, що керівництво ЄК проведе першу оцінку наприкінці поточного року, проте для відновлення реформ в Україні мають завершитися бойові дії, тому термін може бути, і найімовірніше буде продовжений.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?