ЄС назвав конкретні умови для отримання Україною другого траншу допомоги
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС назвав конкретні умови для отримання Україною другого траншу допомоги

ЄС назвав конкретні умови для отримання Україною другого траншу допомоги
Джерело:  online.ua

Виконавчий віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс нагадав команді українського лідера Володимира Зеленського умови для виплати другого траншу макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро.

Джерело: трансляція конференції з питань реформ в Україні, яка проходить у Вільнюсі

Домбровскіс підкреслив, що цей комплекс політичних заходів, які чекає Брюссель від Києва, узгоджений з українським керівництвом. Він зазначив, що останнім часом намітився явний прогрес у наближенні до виплати другого траншу, але Києву потрібно в короткі терміни реалізувати ще ряд умов. Йдеться про проведення реформ, які наближують Україну до ЄС.

"По-перше, судова система, де реформи Вищої ради правосуддя та Вищої кваліфікаційної комісії суддів повинні включати конструктивні пропозиції Венеціанської комісії. Також українській владі необхідно поліпшити бізнес-клімат в країні і зміцнити систему корпоративного управління в держпідприємствах", - сказав представник ЄК, зазначивши і важливість боротьби з корупцією.

Фінансова допомога Україні від ЄС

Як відомо, Євросоюз надав офіційному Києву доступ до позики в 1,2 млрд євро, з яких половину Україна отримала в кінці 2020 року. В Європейській комісії звертають увагу на те, що для отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 млн євро офіційний Київ повинен виконати ряд умов, і зробити це в найближчі місяці.

Йдеться про початок і продовження реформ в таких сферах:

  • управління державними фінансами,

  • належне врядування та верховенство права,

  • поліпшення бізнес-клімату,

  • секторальні реформи

  • державні підприємства.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?