Україна отримає новий кредит на 350 млн долларів
Категорія
Економіка
Дата публікації

Україна отримає новий кредит на 350 млн долларів

Україна отримає новий кредит на 350 млн долларів
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів оголосили про надання Україні незабаром нового кредиту, який передбачається для стимуляції економічного розвитку.

Джерело: урядовий портал

За словами прем’єр-міністра Денис Шмигаля, укладання відповідної угоди відбулося у п’ятницю, 25 червня. Сторонами відповідно стала Україна та Міжнародний банк реконструкції.

Така подія - частина системного проєкту “Перша позика на політику розвитку у сфері економічного відновлення”, а сума кредиту сягатиме 350 мільйонів доларів США.

Підпис на угоді поставили міністр фінансів Сергій Марченко та старша менеджерка портфелю проєктів Світового банку в Україні Клавдія Максименко.

Шмигаль зауважив, що 350 мільйонів спрямують на відновлення у часи пандемії, а також на соціальну підтримку найбільш вразливих верств населення, на посилення державних інституцій

“Завдяки цим коштам ми зможемо реалізувати системні проєкти для справедливого розвитку ринку землі, продовжити реформу газового сектору, а також зміцнити кредитний ринок. Відновлення економічного зростання та модернізація української економіки в умовах пандемії потребує особливих політик та ресурсів. І ми вдячні, що саме зараз наші партнери зі Світового банку допомагають Україні та українському народу”, - пояснив прем’єр.

Він додав, що сподівається на розвиток плідного діалогу та співпраці офіційного Києва зі Світовим банком.

Коронакриза у світі

Глобальна епідемія COVID-19 почалася наприкінці зими та на початку весни 2020 року. Національні уряди майже всіх країн світу ввели жорсткі карантинні обмеження для стримування поширення вірусу.

Утім, такі заходи виявилися нищівними для глобальної економіки. Розважальні та культурні заклади були закритими разом з кафе, ресторанами барами. Люди проводили час вдома, відмовляючись через карантин від фактично фінансової активності. Також заблокованими виявилися будь-які подорожі за кордон.

Від економічної кризи постраждали навіть держави, які намагалися уникнути жорсткого карантину саме з економічної позиції. Уряди їх, таким чином, не намагалися усіма силами стримати інфекцію, однак все одно отримали падіння економіки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?