Євросоюз виділяє масштабну фінансову допомогу українцям
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз виділяє масштабну фінансову допомогу українцям

Євросоюз виділяє масштабну фінансову допомогу українцям
Джерело:  online.ua

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про нову допомогу Євросоюзу для українців в розмірі 24,5 млн євро. Ці гроші спрямують на підтримку людей, які постраждали від конфлікту на Донбасі.

Джерело: Twitter Урсули фон дер Ляєн

У ЄК уточнили, що виділені кошти підуть на відновлення пошкоджених будинків, шкіл і лікарень в результаті війни на Донбасі. У Єврокомісії наголосили, що завдяки цьому фінансуванню українці в зоні ООС зможуть отримати доступ до медичної допомоги, включаючи вакцинацію проти COVID-19, до безпечної води і освіти в надзвичайних умовах.

Про нову фінансову допомогу ЄС стало відомо під час телефонних переговорів українського глави Володимира Зеленського та керівниці ЄС - їх розмова відбулася 27 травня.

Про що ще домовилися Зеленський і Урсула фон дер Ляєн

В Офісі президента України уточнили, що сторони обговорили зусилля України і ЄС в боротьбі з коронавірусом, реформи України та співробітництво в боротьбі з російською агресією. Вони, зокрема, домовилися активізувати зусилля щодо надання Україні необхідної кількості вакцин і продовжити співпрацю з метою забезпечення взаємного визнання цифрових ковід-сертифікатів для відновлення подорожей громадян України та ЄС.

Зеленський також розповів Урсулі фон дер Ляєн, що на даний момент відбувається на Донбасі і заручився підтримкою з боку ЄС незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Обговорили лідери України та ЄК Кримську платформу, в якій раніше відмовилася брати участь Урсула фон дер Ляєн.

"Президент Європейської комісії привітала особисту ініціативу Володимира Зеленського про початок цього важливого міжнародного формату з метою деокупацію Кримського півострова і захисту прав людей, які там проживають", - відзначили в ОПУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?