ЄС офіційно визнав цифрові COVID-сертифікати України
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС офіційно визнав цифрові COVID-сертифікати України

ЄС офіційно визнав цифрові COVID-сертифікати України
Джерело:  online.ua

19 серпня Єврокомісія офіційно визнала цифрові COVID-сертифікати України в застосунку Дія. Тепер українці можуть вільно подорожувати по Європі без обмежень.

Джерело: Telegram прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля

Глава українського уряду уточнив, що цифровий COVID-сертифікат можна отримати в застосунку Дія після проходження повного курсу вакцинації від коронавіруса двома дозами.

20 серпня по приводу визнання цифрових сертифікатів вакцинації України в ЄС відбудеться спеціальний брифінг. На ньому представники Мінціфри, МОЗ та ЄС розкажуть, коли українці зможуть подорожувати з сертифікатами в "Дії" і як його можна отримати.

У МОЗ раніше заявляли, що Україна - одна з перших в списку третіх країн, що не є членами Європейського Союзу, чий COVID-сертифікат визнає ЄС. Це означає, що українці одні з перших отримають можливість вільно подорожувати по європейським країнам на підставі цифрового документа.

Європейський союз почне приймати українські COVID-сертифікати з 20 серпня. Вже з завтрашнього дня України підключать до європейської системи сумісності сертифікатів.

"Це означає, що країни будуть підключені до системи ЄС і що COVID-сертифікати, видані Північної Македонією, Туреччиною і Україною, будуть прийматися в ЄС з завтрашнього дня на тих же умовах, що і цифрові COVID-сертифікати ЄС", - йдеться в повідомленні європейської комісії.

COVID-сертифікат в Дія - як отримати документ

Міністерство цифровий трансформації поки тільки почало бета-тестування COVID-сертифікатів в мобільному застосунку Дія на пристроях Andrоid. У відомстві обіцяють, що вже з 19 серпня всі українці, хто реєструвався на тестування, поступово отримуватимуть листи з посиланням на інструкцію.

COVID-сертифікат можна буде згенерувати в застосунку або на порталі Дія. Паперовий варіант сертифіката можна отримати у сімейного лікаря. У Дії сертифікат буде відображатися як звичайний документ з QR-кодом.

У сертифікаті вакцинації буде вказана наступна інформація:

  • дата вакцинації, назва вакцини, виробник, серійний номер і кількість отриманих доз;

  • прізвище ім'я по батькові одержувача кирилицею і латиницею,

  • документ, що засвідчує особу - серія та номер паспорта,

  • дані лікаря, який вносив інформацію про вакцинацію одержувача, на підставі яких видають сертифікат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?