ЄС послабив обмеження на поїздки з COVID-сертифікатом
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС послабив обмеження на поїздки з COVID-сертифікатом

ЄС послабив обмеження на поїздки з COVID-сертифікатом
Джерело:  online.ua

На рівні Ради Євросоюзу ухвалили рішення про затвердження пропозиції від Єврокомісії стосовно дозволу на внутрішні поїздки для громадян, які пройшли повну вакцинацію.

Джерело: сайт Ради ЄС

За офіційними даними, йдеться про осіб з так званими COVID-сертифікатами.

“Сьогодні Рада ЄС ухвалила рекомендацію про внесення поправок в рекомендацію про скоординований підхід до обмеження вільного пересування у відповідь на пандемію COVID-19. Це оновлення є відповіддю на неоднорідну епідеміологічну ситуацію, кампанії вакцинації, що тривають, і ухвалення цифрового COVID-сертифікату ЄС”, - говориться у заяві.

Зазначається, що особи, які володіють відповідними документами, не зобов’язані проходити тестування на інфекцію.

“Власники сертифікатів щодо вакцинації, виданих відповідно до правил ЄС про цифрові COVID-сертифікати, не повинні піддаватися тестуванню або карантину/самоізоляції, якщо вони повністю вакциновані вакциною, схваленою EMA, і з моменту повної вакцинації пройшло не менше 14 днів. Держави-члени також можуть зняти такі обмеження після першої дози з двох доз”, - звернули увагу в Раді ЄС.

Люди, які перенести коронавірус та мають сертифікат, що вказує на позитивний тест менш як 180 днів назад, також не мають здавати тест чи проходити карантин. На неповнолітніх чекають відповідні послаблення режиму, якщо вони торкаються особи, яка супроводжує їх.

Водночас держави ЄС можуть вимагати сертифікати про негативний тест на коронавірус в людей, які подорожують з помаранчевої до червоної зони поширення інфекції. У разі відсутності підтвердження щодо негативного тесту таких громадян можуть зобов’язати проходити ізоляцію.

Відомо, що поїздки у країни співдружності з перетином спільних кордонів для громадян третьої сторони поки що закриті. Передбачається, що відповідні рішення про такі послаблення будуть ухвалені вже незабаром.

Передбачається, що для громадян третіх країн необхідний буде сертифікат про вакцинацію одним з препаратів, який дозволений до застосування в ЄС,

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?