ЄС прокоментував скандальне рішення Путіна щодо шампанського
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС прокоментував скандальне рішення Путіна щодо шампанського

ЄС прокоментував скандальне рішення Путіна щодо шампанського
Джерело:  online.ua

Європейський Союз виступив проти указу очільника Кремля Володимира Путіна, який всупереч європейським правилам забороняє називати "шампанським" продукцію, вироблену в Шампані. Про це повідомила представниця Єврокомісії під час щоденного брифінгу у Брюсселі.

Джерело: "ЄП"

ЄС виступив проти російського "закону про шампанське"

"Ми звісно ж знаємо про новий російський законопроєкт стосовно алкогольних і винних напоїв, і він матиме вплив на експорт вина. Ми будемо робити все необхідне, щоб виявити нашу незгоду і занепокоєність цим законом" - наголосила представниця ЄС.

Євросоюз звертає увагу на те, що це ще не закон, а тільки його проєкт, однак це не завадило Путіну підписати відповідний указ 2 липня.

"Ми робитимемо все необхідне для захисту наших прав і зробимо потрібні кроки, якщо цей закон набуде чинності" - додала представниця ЄК.

Як уже згадувалося раніше, 2 липня очільник Кремля Володимир Путін підписав указ, який дозволив використання назви "шампанське" лише щодо вироблених у Росії вин та зобов'язав виробників шампанських вин з французького регіону Шампань перейменувати їх продукцію в "ігристе вино".

Ще тоді Moet Hennessy, що виробляє продукцію ТМ Moet & Chandon, Dom Perignon, Veuve Сlicquot та інших зупинив постачання до Росії.

Не можна також не звернути увагу на те, що на території Євросоюз на переважній більшості держав європейського континенту, включно з Україною, діє протилежне правило – "шампанським" можна називати лише продукцію вироблену в Шампані, оскільки це вважається захищеною географічною назвою.

Що важливо розуміти, цю вимогу у Європі досі не визнавали лише РФ та Білорусь.

Французька компанія LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) нещодавно офіційно повідомила, що планує виконувати на російському ринку підписане російським президентом рішення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?