ЄС розробив план повоєнного відновлення України на сотні млрд євро
Категорія
Економіка
Дата публікації

ЄС розробив план повоєнного відновлення України на сотні млрд євро

ЄС розробив план повоєнного відновлення України на сотні млрд євро
Джерело:  online.ua

Влада ЄС розробила стратегічний план післявоєнного відновлення України під назвою "Відбудувати Україну" на сотні мільярдів євро. Що важливо розуміти, цей план вимагатиме від української влади боротися з корупцією та проводити ключові реформи.

Джерело:  Sueddeutsche Zeitung

Відомі деталі плану ЄС повоєнного відновлення України

Згідно з підрахунками європейських експертів, відбудова України може зайняти понад 10 років. Окрім того, наголошується, що гроші, які Брюссель виділить на відновлення, будуть пов'язані із суворими умовами, такими як боротьба з корупцією та зусиллями українського уряду щодо проведення реформ. Представники ЄС звертають увагу на те, реформи повинні наблизити нашу країну до Євросоюзу.

При відбудові повинен діяти принцип "зробити краще, ніж було". Це означає, що нова інфраструктура та будинки мають бути спроєктовані так, щоб відповідати кліматичним вимогам. Скільки грошей потрібно на відновлення, поки що не зрозуміло, але збитки від війни вже оцінюють у сотні мільярдів євро. Фінансовий внесок Європейського Союзу має надійти з нової програми бюджету ЄС. Вона має ґрунтуватися на тому, як працює допомога ЄС державам-членам після пандемії коронавірусу, - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що реформи та інвестиції, які українська влада повинна реалізувати за гроші з нової програми, покликані допомогти, майбутній інтеграції української економіки у внутрішній ринок Євросоюзу, покращити бізнес-середовище чи "поступово привести" українське законодавство у відповідність до права ЄС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?