ЄС виділить додатковий один мільйон євро на розмінування України
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄС виділить додатковий один мільйон євро на розмінування України

ЄС виділить додатковий один мільйон євро на розмінування України
Джерело:  online.ua

Представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель повідомив, що ЄС надасть Україні додатковий мільйон євро на розмінування своїх територій.

Джерело: пресвідомство Європейського Союзу

ЄС надасть мільйон євро на розмінування українських територій

Я оголошую про додатковий внесок понад €1 мільйон для операцій з розмінування в Україні через ОБСЄ, - сказав Жозеп Боррель.

Представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики та політики безпекитакож наголосив, що Росія не може завоювати Україну.

РФ не в змозі виграти війну, тому планомірно нищить Україну: бомбить, руйнує всю цивільну інфраструктуру. Їхня мета — занурити український народ у темряву й холод на зиму. Це зброя зими. Це воєнний злочин, — зазначив політик.

Також Жозеп Боррель У черговий раз заявив, що Росія має платити за відновлення України, адже відбудова України потребуватиме неймовірних ресурсів, тому що країна постійно руйнується, а відбудувати її буде дорого.

Політик додав, що ЄС вилучив майже 20 мільярдів євро олігархів і людей, які підтримують Росію. Крім того, уряд ЄС контролює близько 300 мільярдів євро фінансових ресурсів Центрального банку Росії.

Ці кошти мають бути спрямовані на відбудову України. Отже, я зустрінуся зі своїми колегами, міністрами закордонних справ – сьогодні з набагато більшою кількістю міністрів, ніж з міністрами Європейського Союзу. Ми вивчимо всі правові можливості, щоб переконатися, що Росія заплатить за руйнування, які вона завдає Україні, - підкреслив Боррель.

Нагадаємо, Європейський Союз разом із партнерами розробить план конфіскації заморожених російських активів, які планують передати Україні, щоб компенсувати збитки, завдані російською армією.

За словами Урсули фон дер Ляєн, Росія та її олігархи мають компенсувати Україні збитки та покрити витрати на відновлення країни. Країни ЄС заблокували 300 мільярдів євро резервів російського Центрального банку та заморозили 19 мільярдів грошей російських олігархів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?