ЄС закликає надати медичну допомогу засудженій у Криму Ірині Данилович
Категорія
Україна
Дата публікації

ЄС закликає надати медичну допомогу засудженій у Криму Ірині Данилович

ЄС закликає надати медичну допомогу засудженій у Криму Ірині Данилович
Джерело:  online.ua

Євросоюз вимагає надати незаконно засудженій та ув’язненій у Криму медсестрі Ірині Данилович негайну медичну допомогу. Вона боролася за права медпрацівників на півострові.

Джерело: EU in Ukraine

ЄС вимагає госпіталізувати Ірину Данилович

Делегація Євросоюзу в Україні заявила, що про занепокоєння станом здоров’я Ірини Данилович, української журналістки, яку було незаконно ув’язнено російською окупаційною владою в Криму.

Данилович оголосила голодування на знак протесту проти несправедливості та ненадання їй медичної допомоги, яку їй повинні надати.

Затримання та ув’язнення Ірини Данилович

Громадська діячка з Феодосії Ірина Данилович працювала медсестрою в пансіонаті міста Коктебель, співпрацювала з проєктом "Кримський процес" та займалася відстоюванням інтересів та захистом прав працівників медичної галузі в окупованому Криму.

Мін'юст Росії вніс Данилович до списку ЗМІ-"іноагентів".

Повідомляється, що 29 квітня 2022 року по дорозі з Коктебеля у Феодосію росіяни затримали активістку, провели обшук та вилучили її телефон та ноутбук.

Згодом її доправили до Сімферопольського СІЗО.

Данилович заявила, що співробітники ФСБ били її та душили.

28 грудня окупаційний суд Криму засудив її до семи років позбавлення волі за звинуваченням у незаконному зберіганні та виготовленні вибухових речовин.

Своєї вини жінка не визнає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?