В Україні відкриється представництво Міжнародного кримінального суду
Категорія
Україна
Дата публікації

В Україні відкриється представництво Міжнародного кримінального суду

В Україні відкриється представництво Міжнародного кримінального суду
Джерело:  online.ua

Генпрокурор України Андрій Костін підписав угоду в Гаазі щодо відкриття представництва Міжнародного кримінального суду в нашій країні. 

Джерело: Telegram-канал Офісу генпрокурора України

Що відомо про відкриття представництва МКС в Україні 

За словами Костіна, Україна розпочинає нову сторінку взаємодії із міжнародними законодавчими органами та робить крок для притягнення до відповідальності винних за агресію та злочини у розв'язаній Кремлем війні.

Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму РФ, - зазначив генпрокурор.

За його словами,  МКС та Офіс прокурора МКС Каріма Хана невтомно стоять на варті правосуддя.

Ми сподіваємося на подальшу співпрацю у розслідуванні та переслідуванні злочинів РФ проти України. Твердо вірю, що наші спільні зусилля допоможуть у розбудові більш справедливого світу, - наголосив Костін.

Путіна необхідно судити заочно 

На думку генпрокурора Костіна, злочинне керівництво РФ мають судити за розв'язану війну проти України, навіть у тому випадку, якщо не має згоди заарештувати злочинців та особисто доставити до суду.

Костін зазначив, що запланований трибунал щодо злочину агресії має проводити заочні засідання.

Зазначимо, що хоча МКС може переслідувати воєнні злочини, злочини проти людяності та геноцид в Україні, він не може переслідувати злочин агресії через юридичні обмеження.

З огляду на це зростає міжнародна підтримка створення спеціального трибуналу, який би переслідував російських лідерів за саме вторгнення в Україну. Костін заявив, що спеціальний трибунал повинен переслідувати "найвище політичне і військове керівництво, включаючи Путіна, за злочин агресії".

Я вважаю, що воно може бути заочно, тому що важливо досягти справедливості за міжнародні злочини, навіть якщо винуватців немає на лаві підсудних, - підкреслив Костін.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?