У ПАР поставили під сумнів візит Путіна на саміт БРІКС через ордер на арешт
Категорія
Політика
Дата публікації

У ПАР поставили під сумнів візит Путіна на саміт БРІКС через ордер на арешт

У ПАР поставили під сумнів візит Путіна на саміт БРІКС через ордер на арешт
Джерело:  online.ua

Керівниця МЗС Південно-Африканської Республіки Наледі Пандор заявила про необхідність проведення консультацій щодо запланованого візиту кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна після видачі Міжнародним кримінальним судом у Гаазі ордеру на його арешт. 

Джерело: Twitter-сторінка журналіста Софі Мокоену

Путіна можуть заарештувати під саміту БРІКС У ПАР

Південна Африка повинна буде розглянути існуючі положення нашого законодавства. Ми також, я думаю, маємо провести дискусію в Кабінеті міністрів, а також з нашими колегами в Росії і справді визначити шлях уперед, у нас поки що немає такої дискусії, - зазначила Пандор.

Путін у серпні має намір відвідати Дурбан - друге за населенням портове місто ПАР. Там пройде саміт БРІКС. При цьому ПАР має заарештувати Путіна після того, як відповідний ордер видав Міжнародний кримінальний суд.

Блінкен закликає країни ЄС заарештувати Путіна у разі його візиту

За інформацією CNN, із посиланням на заяву Блінкена, кожна держава в Європі, що підписалась у дотриманні положень Римського статуту, має провести арешт кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна у разі його візиту.

Я думаю, що будь-хто, хто є стороною в суді та має зобов'язання, повинен виконувати їх, - підкреслив Блінкен.

Держсекретар не став говорити, чи передасть влада США президента Росії Міжнародному кримінальному суду, якщо він приїде до цієї країни. Він зазначив, що США не є стороною у суді.

Я не думаю, що він має якісь плани приїхати сюди найближчим часом, - підкреслив Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?