ЄС знайшов потужний інструмент для захисту України від нападу РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС знайшов потужний інструмент для захисту України від нападу РФ

ЄС знайшов потужний інструмент для захисту України від нападу РФ
Джерело:  online.ua

29 квітня Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій описаний механізм впливу на Росію у разі військового вторгнення в Україну. Влада ЄС повинна буде невідкладно відключити Росію від платіжної системи SWIFT, зупинити імпорт російської нафти та газу, а також заморозити всі активи олігархів Росії.

Джерело: Європарламент

Документ "Про Росію, справу Олексія Навального, нарощуванні російської військової могутності на кордоні з Україною і нападі на Чехію" ухвалили 29 квітня. Це рішення підтримали 548 європарламентарів, виступили проти - 25 депутатів ЄП.

Якщо РФ нападе на Україну, то ЄС повинен

  • негайно відключити Росію від платіжної системи SWIFT;

  • зупинити імпорт російської нафти та газу;

  • заморозити всі активи та заборонити в'їзд наближеним до влади олігархам і їхнім сім'ям.

Резолюція містить також такі вимоги до Росії

  • вивести війська з Донбасу і повернути Україні контроль над окупованими Кримом і Севастополем;

  • забезпечити свободу судноплавства і транзиту через Керченську протоку до портів Азовського моря;

  • виконувати мінські домовленості, конструктивно брати участь в нормандському процесі та Тристоронньої контактній групі.

Окрім того, представники ЄП вимагають від Євросоюзу нарешті заблокувати будівництво газопроводу "Північний потік – 2" і атомних електростанцій "Росатомом".

"Підписанти вимагають притягнути до міжнародної кримінальної відповідальності російських чиновників, "дії або бездіяльність яких призвели до військових злочинів в Україні", - йдеться в повідомленні.

В резолюції також вимагають:

  • негайно звільнити лідера російської опозиції Олексія Навального і всіх затриманих під час протестів в його підтримку, розслідувати його отруєння;

  • вислати з країн Євросоюзу російських дипломатів через дипломатичний скандал у зв'язку з вибухом складу зброї в чеській Врбетіце.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?