ЄСПЛ ухвалив важливе рішення у справі про повномасштабне вторгнення РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

ЄСПЛ ухвалив важливе рішення у справі про повномасштабне вторгнення РФ

ЄСПЛ ухвалив важливе рішення у справі про повномасштабне вторгнення РФ
Джерело:  online.ua

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) вирішив об’єднати справи "Україна та Нідерланди проти Росії" та "Україна проти Росії (Х)" щодо повномасштабного вторгнення РФ в одне велике провадження, щоб прискорити його розгляд. Цю інформацію офіційно підтвердила уповноважена у справах ЄСПЛ Маргарита Сокоренко.

Джерело: "ЄП"

ЄСПЛ прискорює розгляд справи про повномасштабне вторгнення РФ в Україну

ЄСПЛ об’єднав справи "Україна та Нідерланди проти Росії", у якій суд вже визнав окупацію РФ східної України з 2014 року, та "Україна проти Росії (Х)" щодо повномасштабного вторгнення в одне велике провадження. Тепер так звана "велика справа по Донбасу" стала ще більшою, - розповідає Маргарита Сокоренко.

Вона звертає увагу на те, що об’єднання справ має одразу декілька переваг. За її словами, насамперед йдеться про прискорення розгляду справи щодо повномасштабного вторгнення "Україна проти Росії (Х)".

Як уже згадувалося раніше 25 січня 2023 року ЄСПЛ визнав прийнятною так звану справу по Донбасу і перейшов до її розгляду по суті.

Об'єднання справ зекономить для України багато часу

Маргарита Сокоренко наголошує, що це рішення Суду "зекономило" для України щонайменше рік-два часу, а насправді набагато більше, у її дослідженні ЄСПЛ.

Окрім того, наголошується, що об’єднання справ також дасть можливість оптимізувати процес - це забезпечить більш ефективний розгляд, оскільки деякі аспекти двох справ є майже ідентичними.

Вбивства, викрадення, тортури, посягання на приватне та сімейне життя, захоплення/знищення майна, дискримінація за мовою, віросповіданням, поглядами - все це частина офіційної політики Росії з 2014 року, яка отримала продовження на тих територіях України, захоплених Росією після 24 лютого, - пояснює Сокоренко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?