США планують ухвалити безпрецедентне рішення щодо зброї для України
Категорія
Світ
Дата публікації

США планують ухвалити безпрецедентне рішення щодо зброї для України

США планують ухвалити безпрецедентне рішення щодо зброї для України
Джерело:  online.ua

Військові США уже почали розмірковувати над відправлення Збройним силам України тисяч одиниць захопленої зброї та понад мільйона набоїв, які колись призначалися для бойовиків, що підтримуються Іраном в Ємені.

Джерело:   The Wall Street Journal  із посиланням на своїх інсайдерів

Україна може отримати контрабандну іранську зброю

Іноземні журналісти звертають увагу на те, що це стало б безпрецедентним кроком, який допоміг ЗСУ вигнати армію РФ з території України.

Американські чиновники заявили, що планують відправити Україні понад 5 тисяч штурмових гвинтівок, 1,6 млн патронів до стрілецької зброї, невелику кількість протитанкових ракет і понад 7000 неконтактних підривників, вилучених останніми місяцями біля узбережжя Ємену у контрабандистів, підозрюваних у роботі на Іран, - йдеться в повідомленні.

Яка є проблема у передачі ЗСУ контрабандної іранської зброї

Наразі головною перешкодою для команди Джо Байдена залишається те, щоб потрібно знайти юридичне обґрунтування для вилучення зброї з одного конфлікту і передачі її в інший.

Як вдалося дізнати редакції ЗМІ, гвинтівки і боєприпаси вилучили США та Франція протягом останніх місяців в рамках глобальних зусиль, які були націлені на запобігання контрабанді зброї Іраном до Ємену.

Що важливо розуміти, у більшості випадків зброю вилучають і знищують Штати та їхні партнери.

Однак, як стверджують інсайдери медіа, цього разу офіційний Вашингтон замислився про передачу конфіскованих військових поставок Збройним силам України.

Варто зазначити, що ця ідея у команди Пентагона з'явилася після того, як ВМС Штатів вилучили мільйон боєприпасів на борту рибальського судна, що прямувало з Ірану до Ємену.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?