Естонський топ-депутат назвав головну перевагу заколоту Пригожина для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Естонський топ-депутат назвав головну перевагу заколоту Пригожина для України

Естонський топ-депутат назвав головну перевагу заколоту Пригожина для України
Джерело:  online.ua

Як вважає очільник комісії парламенту Естонії у закордонних справах Марко Міхкельсон, заколот у Росії, який влаштував ватажок вагнерівців Євген Пригожин, дав зрозуміти Україні та усій міжнародній спільноті, що не так вже й багато потрібно, щоб струсити РФ зсередини та вплинути на її рішення.

Джерело:  ERR

Чим заколот у Росії вигідний для України — думка експерта

Естонський політик зізнається, що не бачив подібного ланцюга подій уже доволі довго.

Як сказав Путін у своєму суботньому ранковому зверненні, ситуацію можна порівняти з 1917 роком. Однозначний висновок про те, чому і як це сталося, важко зробити навіть сьогодні, – зазначає Марко Міхкельсон.

На його переконання, рішення про переїзд Пригожина до Білорусі – це не просто питання бажання білоруського диктатора Олександра Лукашенка, адже президент РБ уже давно не є суверенним главою держави.

Естонський депутат прогнозує, що лише час покаже, що насправді сталося та які будуть наслідки.

Сьогодні вранці можна сказати, що авторитет влади в Росії збережено, але водночас стало зрозуміло, що цю владу можна похитнути досить простими засобами. Усьому світу було показано, що влада Путіна не залізна, її можна похитнути зсередини, – наголошує Міхкельсон.

Що важливо знати про заколот Пригожина

23 червня власник Групи "Вагнера Євген Пригожин заявив, що Міноборони РФ завдало удару по позиціях його найманців, тому він пообіцяв помститися військовому керівництву Росії.

Протягом 24 червня "кухар Путіна" взяв під контроль декілька великих міст у країні-агресорці та рушив на Москву.

Вечері у пресслужбі білоруського диктатора Олександра Лукашенка заявили, що він провів переговори з Пригожиним, і той прийняв пропозицію про зупинку руху "вагнерівців" на території Росії.

За словами речника Кремля Дмитра Пєскова, кримінальну справу стосовно Пригожина закриють, він "піде в Білорусь".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?