Путін може спробувати ліквідувати Пригожина у Білорусі — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Путін може спробувати ліквідувати Пригожина у Білорусі — CNN

Путін може спробувати ліквідувати Пригожина у Білорусі — CNN
Джерело:  online.ua

Експерти вважають, що російський диктатор Володимир Путін не пробачить зради Євгену Пригожина і може намагатися його вбити, поки той буде в Білорусі.

Джерело: CNN

Путін може спробувати вбити Пригожина

Експерти CNN вважають, що після заколоту Пригожина багато чого залишається незрозумілим, наприклад, що станеться з роллю Пригожина у Вагнері та війні в Україні, і чи всі його бійці будуть передані за контрактом російським військовим.

Експерти кажуть, що небезпека для Пригожина теж не минула.

Путін не прощає зрадників. Навіть якщо Путін скаже: «Пригожин, ти йди в Білорусь», він все одно зрадник, і я думаю, що Путін ніколи цього не пробачить. Цілком можливо, що ми побачимо, як Пригожина вб’ють у Білорусі, але це важка дилема для Москви, тому що поки Пригожин має певну підтримку, він є загрозою, незалежно від того, де він перебуває, - сказала Джилл Догерті, колишня керівниця московського бюро CNN і багаторічна експертка з питань Росії.

Путін виглядає слабким після заколоту Пригожина

Кілька експертів сказали CNN, що хоча російський президент пережив протистояння, тепер він виглядає слабким – не лише для світу та своїх ворогів, але й для власного народу та армії.

Це може становити ризик для Путніа, якщо в Москві є скептики чи суперники, які бачать можливість підірвати його позиції.

Якби я була Путіним, я б хвилювалася за тих людей на вулицях Ростова, які підбадьорюють бойовиків Вагнера, коли вони йдуть, - сказала Джилл Догерті.

Догерті мала на увазі відео, де видно, як натовп аплодує, коли автомобіль Пригожина від’їжджає з Ростова-на-Дону.

Чому пересічні росіяни на вулиці підбадьорюють людей, які щойно намагалися здійснити переворот? Це означає, що, можливо, вони їх підтримують або їм подобаються. Що б там не було, для Путіна це справді погані новини, - сказала Догерті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?