Євродепутати оприлюднили спеціальний лист про процес інтеграції України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Євродепутати оприлюднили спеціальний лист про процес інтеграції України в ЄС

Євродепутати оприлюднили спеціальний лист про процес інтеграції України в ЄС
Джерело:  online.ua

Депутати Європарламенту, які належать до групи так званих “друзів України, виступили зі спеціальним листом до офіційного Києва, що стосується процесу євроінтеграції держави.

Джерело: документ

За оприлюдненими даними, лист став відповіддю на твердження колишньої президентки Естонії Керсті Кальюлайд. Вона під час візиту до Києва ще у чинному статус у серпні вказала на 20 років, що необхідні для України для інтеграції в ЄС.

“Політика розширення ЄС має майже п'ятдесятирічну історію, коли нові країни приєднувалися до ЄС у різний час, але критерії членства не змінюються. Нові члени повинні керуватися політичними цінностями ЄС, принципами єдиного економічного ринку і дотримуватися правових норм ЄС”, - наголосили депутати.

Вони звернули увагу на закріплення в Угоді про асоціацію та про поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі позицій стосовно прагнення української сторони стати повноцінним учасником європейського блоку.

“Україні спочатку потрібно буде повністю виконати Угоду про асоціацію, і це шлях до Європейського Союзу. Це, перш за все, процес реформ у багатьох сферах, і, схоже, Україна згодна з їх необхідністю. Це реформи в політичній, правовій системі, різних громадських і економічних сферах, засновані на досвіді, що добре зарекомендував себе, і досягненнях країн-членів ЄС. Боротьба з корупцією в українських судах та державній адміністрації залишається головним завданням, яке необхідно вирішити”, - говориться у листі.

Водночас “група друзів” наголосила, наразі Україна знаходиться на шляху реформування власної системи, однак вже зараз відповідні напрацювання тішать партнерів.

“Зрозуміло, що поруч з плануванням реформ природним чином виникає запитання — коли? Коли Україна може розраховувати на повноправне членство в ЄС? Відповідь на це запитання багато в чому залежить від країни, що прагне, вибрати для себе найкращий графік, виходячи з темпів і результатів реформ і прогресу”, - зауважили представники Європарламенту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?