Єврокомісія анонсувала сьомий пакет санкцій проти РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Єврокомісія анонсувала сьомий пакет санкцій проти РФ

Єврокомісія анонсувала сьомий пакет санкцій проти РФ
Джерело:  online.ua

Єврокомісія представила новий пакет заходів для підтримки та посилення ефективності шести широкомасштабних і безпрецедентних пакетів санкцій ЄС проти Росії.

Джерело: Європейська комісія

ЄС обговорить новий пакет санкцій проти РФ

Зазначається, що новий пакет «обслуговування та узгодження» роз’яснює низку положень для посилення правової визначеності для операторів та забезпечення дотримання державами-членами.

Він також узгоджує санкції ЄС із санкціями союзників і партнерів, зокрема у G7. Важливо те, що пакет підтверджує рішучу позицію Комісії щодо захисту продовольчої безпеки в усьому світі.

Жорстока війна Росії проти України не припиняється. Тому ми пропонуємо сьогодні посилити наші суворі санкції ЄС проти Кремля, посилити їх виконання та продовжити їх до січня 2023 року. Москва повинна продовжувати платити високу ціну за свою агресію, - сказала Урсула фон дер Ляєн , президент Європейської комісії.

Фото: скріншот

Пакет запровадить нову заборону на імпорт російського золота, одночасно посилюючи контроль над експортом подвійного використання та передових технологій.

У пакеті також повторюється, що санкції ЄС жодним чином не спрямовані на торгівлю сільськогосподарською продукцією між третіми країнами та Росією. Так само в тексті уточнюється точний обсяг деяких фінансово-економічних санкцій.

Насамкінець пропонується продовжити чинні санкції ЄС на шість місяців, до наступного перегляду наприкінці січня 2023 року.

Зараз пакет буде обговорюватися державами-членами в Раді з огляду на його ухвалення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?