Єврокомісія запропонувала призупинити спрощений візовий режим з РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Єврокомісія запропонувала призупинити спрощений візовий режим з РФ

Єврокомісія запропонувала призупинити спрощений візовий режим з РФ
Джерело:  online.ua

Єврокомісія пропонує повністю призупинити дію Угоди ЄС про спрощення візового режиму з Росією. Тепер за це рішення має проголосувати Європейська Рада.

Джерело: Єврокомісія

ЄК пропонує призупинити угоду про спрощені візи для росіян

Така країна, як Росія, яка веде загарбницьку війну, не повинна претендувати на спрощення візового режиму, доки вона продовжує проводити свою деструктивну зовнішню політику та військову агресію щодо України, демонструючи повну зневагу до міжнародного порядку, заснованого на правилах, - вказує ЄК.

У заяві Єврокомісії зазначається, що призупинення є відповіддю на підвищення ризиків і загроз інтересам безпеки Союзу та національній безпеці держав-членів унаслідок військової агресії Росії проти України.

Це означає, що російські громадяни більше не матимуть привілейованого доступу до ЄС і зіткнуться з більш тривалим, дорожчим і складнішим процесом оформлення візи.

Держави-члени матимуть широкі повноваження щодо розгляду заявок на короткострокові візи від громадян Росії, і зможе забезпечити більший контроль за громадянами Росії, які подорожують до ЄС.

ЄС залишатиметься відкритим для певних категорій заявників на візу, які подорожують з основними цілями, зокрема членів сімей громадян ЄС, журналістів, дисидентів та представників громадянського суспільства.

На практиці росіяни, які подаються на візу зіткнуться з:

  • Вищий візовий збір: візовий збір зросте з 35 євро до 80 євро для всіх заявників.

  • Збільшений час розгляду: стандартний кінцевий термін прийняття консульствами рішення щодо візових заявок збільшиться з 10 до 15 днів. Цей період може бути продовжений максимум до 45 днів в окремих випадках, коли необхідний додатковий розгляд заявки.

  • Більш обмежувальні правила щодо багаторазових віз: заявники більше не матимуть легкого доступу до віз, дійсних для багаторазових в’їздів до Шенгенської зони.

  • Довший перелік підтверджуючих документів: заявники повинні будуть надати повний перелік підтверджуючих документів під час подання заяви на отримання візи. Вони більше не матимуть переваг від спрощеного списку, включеного до Угоди про спрощення візового режиму.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?