Європарламент планує ввести жорсткі вимоги щодо використання штучного інтелекту
Категорія
Технології
Дата публікації

Європарламент планує ввести жорсткі вимоги щодо використання штучного інтелекту

Європарламент планує ввести жорсткі вимоги щодо використання штучного інтелекту
Джерело:  online.ua

Представники Європейського парламенту розробляють нові правила щодо застосування штучного інтелекту. Однією зі змін буде вимога від розробників чат-ботів повідомляти про те, чи використовують матеріали, захищені авторським правом.

Джерело: Financial Time

Європарламент планує ввести жорсткі вимоги щодо використання ШІ

Співрозмовники повідомляють, що депутати Європарламенту у Брюсселі майже затвердили список пропозицій, які будуть включені до закону про штучний інтелект у Європі.

Серед заходів, які, ймовірно, будуть запропоновані парламентарями, - зобов'язання розробників таких продуктів, як ChatGPT від OpenAI, декларувати, чи використовується захищений авторським правом матеріал для навчання їхніх ШІ-моделей, що дозволить творцям контенту вимагати оплату, - повідомляє видання.

Депутати Європарламенту також виступають за те, щоб відповідальність за неправомірне використання штучного інтелекту лежала на розробниках, таких як OpenAI, а не на дрібніших компаніях, які використовують їх продукти.
Крім того, переговори ведуться про заборону використання технології розпізнавання осіб у громадських місцях за будь-яких обставин. Однак, як повідомляють джерела, знайомі з перебігом переговорів, деякі країни-члени ЄС, під тиском своїх місцевих поліцейських сил, можуть виступати проти повної заборони використання біометричних технологій.


Очікується, що держави-члени, Європейська комісія та депутати Європарламенту спільно розроблять остаточний варіант законопроєкту та ухвалять його у 2024 році.

Google створила чат-бот на основі ШІ Bard

У березні Google відкрила публічний доступ до Bard, свого чат-бота на основі штучного інтелекту.

Компанія не інтегрувала його у свою пошукову систему, натомість запропонувала отримати доступ до нього через список очікування на окремому сайті.

На запитання, чому компанія не випустила чат-бота раніше, Пічаї сказав, що Google все ще намагається знайти відповідний ринок.

Можливо, часові рамки змінилися, враховуючи поточний момент у галузі, — сказав він.

Google продовжить удосконалювати Bard за допомогою нових моделей штучного інтелекту, сказав Пічаї, але відмовився коментувати, коли продукт стане доступним у вільному доступі без списку очікування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?