Серед українців набирає популярність чат-бот ChatGPT: що про це відомо
Категорія
Технології
Дата публікації

Серед українців набирає популярність чат-бот ChatGPT: що про це відомо

Серед українців набирає популярність чат-бот ChatGPT: що про це відомо
Джерело:  online.ua

З 18 лютого для користувачів в Україні став доступний чат-бот на основі штучного інтелекту ChatGPT, розроблений компанією OpenAI.

Джерело: сайт OpenAI

Що відомо про чат-бот ChatGPT і як ним користуватись 

Чат-був створений спеціалістами компанії OpenAI, одним з засновників якої був Ілон Маск. Чат використовує статистичну модель мови, яку оптимізовано для ведення діалогу.

Чат був створений за допомогою комп'ютера та технології нейромережі, яка навчавалась спілкуватись за рахунок масивів тексту з інтернету та системи навчання із підкріпленням на основі зворотного зв'язку з людиною.

Аналітики з видання  Bloomberg ще минулого року відокремили новий чат-бот від інших нейромереж завдяки здатності ChatGPT виконувати завдання з різних галузей - від написання базового програмного коду та фінансового аналізу до прогнозів та персональних порад.

Чат також здатен запам'ятовувати деталі діалогу з користувачами мережі та уникати суперечливих тем.

З моменту релізу у грудні 2022 року кількість користувачів перевищила 100 млн.

ChatGPT працює як чат у діалоговому вікні на сайті OpenAI. Для безкоштовного доступу потрібно зареєструватися та пройти верифікацію за українським номером телефону. Після реєстрації користувача просять не ділитися з ботом особистою інформацією, а також попереджають, що він працює у тестовому режимі та може генерувати неправильні відповіді.

На початку лютого розробники оголосили про запуск передплати ChatGPT Plus вартістю 20 доларів на місяць. Поки що вона працює тільки в США.

Платний доступ передбачає:

  • доступ до ChatGPT у будь-який час

  • швидший час відгуку

  • пріоритетний тест нових функцій

За словами самих розробників, чат має досить широкий діапазон можливостей, наприклад, він здатний вирішувати математичні рівняння, робити яскраві описи або писати вірші.

Також чат-бот здатен надавати медічні поради.

Нейромережа іноді дає неправильні чи безглузді відповіді, які звучать правдоподібно. Чат-бот також чутливий до спроб ввести той самий запит або до зміни формулювання.

Розробники наголошують, що ChatGPT може зловживати певними фразами через упередженість "співрозмовника". І, як правило, не ставить уточнюючі питання, а припускає, що саме хоче від нього користувач.

Крім того, він має вбудований механізм модерації для блокування небезпечного контенту, але потенційно його можна обійти. Також слід зважати на те, що штучний інтелект має обмежені знання про те, що відбувалося після 2021 року. А також уникає відповіді на запитання про конкретних людей та події.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?