Google втратив 100 млрд дол через фатальну помилку під час презентації
Категорія
Технології
Дата публікації

Google втратив 100 млрд дол через фатальну помилку під час презентації

Google втратив 100 млрд дол через фатальну помилку під час презентації
Джерело:  online.ua

Alphabet, яка є материнською компанією Google, втратила 100 млрд доларів після провальної презентації нових функцій на основі штучного інтелекту, які з'являться в різних її продуктах. Команда Google представила вдосконалений чат-бот Bard, однак він припустився помилки та розчарував користувачів.

Джерело: CNBC

Чат-бот Bard припустився серйозної помилки під час презентації Google

Під час останньої презентації Google продемонстував декілька прикладів роботи алгоритму Bard у пошуковій системі Google.

До прикладу, чат-бота просили надати дані про плюси та мінуси купівлі електромобіля, а також допомогти спланувати поїздку до Північної Каліфорнії.

Окрім того, у ШІ поцікавилися, про які нові відкриття космічного телескопа імені Джеймса Вебба варто розповісти 9-річній дитині.

Чат-бот швидко згенерував кілька фактів, однак серед них помітили помилку.

Джеймс Вебб зробив першу в історії фотографію екзопланети за межами Сонячної системи, - так заявив ШІ, однак це не правда.

Що важливо розуміти, такі конфузи траплялися й з іншими чат-ботам таким, як ChatGPT. Проте користувачі були обурені, адже ця помилка сталася просто під час презентації Google.

Як Google втратив 100 мільярдів доларів через помилку ШІ

На неприємну ситуція бликавично відреагував ринок – акції Alphabet впали майже на10%, що еквівалентно втраті 100 мільярдів доларів.

За словами експертів, не лише помилка чат-боту була причиною цього обвалу та втрати коштів.

Падіння ціни акцій Alphabet вказує також на те, що інвестори очікували більшого від презентації Google, особливо в умовах зростаючої конкуренції з боку Microsoft. Хоча значні інвестиції Microsoft у розробку алгоритмів штучного інтелекту допомагають посилити конкуренцію з Google на ринку пошуку, аналітики сходяться до думки, що пройде ще багато часу, перш ніж софтверний гігант досягне значних успіхів у цій сфері, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?