Європарламент присудив опозиціонеру Навальному премію ім. Сахарова
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент присудив опозиціонеру Навальному премію ім. Сахарова

Європарламент присудив опозиціонеру Навальному премію ім. Сахарова
Джерело:  online.ua

Російський опозиціонер Олексій Навальний став лауреатом премії Андрія Сахарова «За свободу думки». Кандидатуру Навального висунула найбільша фракція Європарламенту – Європейська народна партія.

Джерело: Twitter Голови Європарламенту

"Він [Навальний] невтомно боровся проти корупції режиму Путіна. Це коштувало йому свободи і майже коштувало життя. Сьогоднішня нагорода визнає його величезну хоробрість й ми повторюємо заклик негайно звільнити його", - написав у Twitter голова Європарламенту Давид Сассолі.

Іншими претендентами на премію були правозахисниці з Афганістану – європарламентарі констатували їхній внесок у боротьбі за рівність і права людей. Зазначимо, грошовий еквівалент премії становить 50 тисяч євро.

"Пане Путін, звільніть Олексія Навального", - заявили європейці, коли нагородили найбільшого політичного ворога президента Росії.

В обґрунтуванні кандидатури російського політика було зазначено:

"За його мужність у боротьбі за свободу, демократію і права людини".

Сам Навальний зараз перебуває у російській в'язниці - його засудили за нібито шахрайство і в відправили до в’язниці терміном на щонайменше рік. Очікується, що він має вийти влітку 2023 року.

Опозиціонер переконаний, що справа проти нього має політичний характер і безпосередньо стосується його діяльності, спрямованої на викриття корупційних та інших махінацій вищого керівництва Росії.

Розслідування Навального про "палац Путіна" в Геленджику

Нагадаємо, раніше мережу сколихнуло відео, де він розповідає про статки російських чиновників, зокрема і про "палац Путіна" в Геленджику.

Раніше стало відомо, що Олексій Навальний увійшов до трійки фіналістів цьогорічної премії Сахарова разом зі згаданими афганськими правозахисницями та болівійською політичною активісткою Жанін Аньєс, яка виконувала обов'язки президента, а зараз потрапила до в'язниці за звинуваченням у заколоті.

Варто зазначити, що в медіасередовищі Навальному також пророкували отримання Премії миру. І хоча ці прогнози не справдилися, Нобелівська премія все рівно попрямувала до Росії, її отримав головред "Нової газети" Дмитро Муратов та філіппінська журналістка Марія Рессо.

Читайте також:

  • Навальний описав потужний спосіб боротьби з Путіним.

  • Британія розширила санкції проти Росії через отруєння Навального.

  • Держдеп США відреагував на нове рішення Путіна проти Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?