Європарламент ухвалив безапеляційне рішення щодо Угорщини — в Орбана запанікували
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент ухвалив безапеляційне рішення щодо Угорщини — в Орбана запанікували

Європарламент ухвалив безапеляційне рішення щодо Угорщини — в Орбана запанікували
Джерело:  online.ua

Депутати Європарламенту мають намір ухвалити резолюцію, в якій йтиметься про те, що Угорщина непридатна для головування в ЄС у 2024 році через численні порушення європейського законодавства.

Джерело:  Euractiv

ЄП вирішив, що Угорщина непридатна для головування в ЄС

За словами журналістів, які уже ознайомилися з проєктом резолюції, її підтримали основні партії Європарламенту.

Як уже згадувалося раніше, Угорщина мала б очолити Раду Євросоюзу у липні наступного року, менш ніж через місяць після наступних європейських виборів.

Що важливо розуміти, усе це відбуватиметься на ротаційній основі.

Угорщина повинна буде займатися формування переговорів щодо законів ЄС.

Однак резолюція, яку планує ухвалити Європарламент, "ставить під сумнів, як Угорщина зможе надійно виконати це завдання у 2024 році, враховуючи її невідповідність законодавству ЄС і цінностям, закріпленим у статті 2 Договору про заснування Європейського Союзу, а також принципу щирого співробітництва".

Автори документа закликають уряди ЄС "знайти належне рішення якомога швидше", а також звертають увагу на те, що Європарламент може вжити відповідних заходів, якщо таке рішення не буде знайдено".

Як на це рішення відреагувала Угорщина

Коментуючи останні події, спікер уряду Угорщини Золтан Ковач звинуватив депутатів Європарламенту в тому, що їм "не подобається миротворча позиція Угорщини і вони прагнуть втягнути нас у конфлікт".

Що важливо розуміти, йдеться про проросійську позицію команди Віктора Орбана щодо вторгнення РФ в Україну, блокування санкцій проти країни-агресорки та допомоги Києву з боку Брюсселю.

Не можна також не згадати про те, що резолюція звинувачує уряд Віктора Орбана у "системній корупції" і "засуджує антиєвропейські комунікаційні кампанії угорського уряду, які є частиною стратегії уряду, спрямованої на відволікання уваги від невідповідності цінностям, закріпленим у статті 2 Договору про Європейський Союз".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?