Євросоюз не буде воєнним шляхом допомагати Україні – Боррель
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз не буде воєнним шляхом допомагати Україні – Боррель

Євросоюз не буде воєнним шляхом допомагати Україні – Боррель
Джерело:  online.ua

Верховний представник ЄС з питань політики безпеки Жозеп Боррель попередив, що союз не буде надавати Україні воєнну допомогу у випадку ескалації на кордоні з РФ. Зважаючи на те, що між сторонами немає військового альянсу, європейці зможуть залишатися лише в дипломатичному полі у спробах завадити розвитку найгірших сценаріїв.

Джерело: Укрінформ

Чиновник констатував, що Угода про асоціацію, яку уклали ЄС і Україна, хоч і стосується доволі широкого кола питань, та саме військового співробітництва не передбачає. Боррель також додав, що наразі в ЄС роблять власні висновки про можливу ескалацію з аналізу даних, які надають українська розвідка та представництва США.

«У нас немає військового альянсу з Україною. Тож якщо постає питання, що ми робитимемо завтра в Україні, перед фактом того, що може статися на кордоні - ми продовжуватимемо діяти так само, в рамках дій, вжитих із часів, коли Росія захопила Крим і розпочала війну на Донбасі. Україна може бути впевнена у політичній, дипломатичній, економічній та фінансовій підтримці з боку Європейського Союзу», — заявив Боррель.

Politico опублікувало супутникові знімки, що підтверджують скупчення військ РФ

Нагадаємо, вперше інформація про чергове суттєве нарощування військогвого потенціалу Росії на кордонах з Україною з’явилося наприкінці жовтня, результати власного розслідування, підтвердженого джерелами у європейських та американськи відомствах, опублікували журналісти The Washington Post. Буквально через день ще одне авторитетне видання, Politico опублікувало супутникові знімки, що підтверджують скупчення російських військ у Смоленській області в районі міста Єльня. Звідти до кордону з Україною – близько 260 кілометрів.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, станом на початок листопада біля українського кордону і на тимчасово окупованих територіях Російською Федерацією зосереджено угруповання військ (сил) загальною чисельністю близько 90 тисяч осіб. Уряди Сполучених Штатів, Німеччини і Франції, союзники по НАТО та ключові інституції ЄС висловили солідарність з Україною та застерегли Росію від ескалації військової напруги навколо України.

Читайте також:

  • Екскомандувач військами США в Європі оцінив скупчення сил РФ біля України

  • РФ несподівано почала перекидати своїх десантників на кордон Білорусі з Польщею

  • Мігранти прорвались з Білорусі в Польщу

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?