Євросоюз остаточно закриває небо для авіакомпаній з Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Євросоюз остаточно закриває небо для авіакомпаній з Білорусі

Євросоюз остаточно закриває небо для авіакомпаній з Білорусі
Джерело:  online.ua

4 червня офіційно стало відомо, що Рада Європейського Союзу підтримала рішення заборонити білоруським авіаперевізникам польоти у повітряному просторі ЄС та використовувати аеропорти країн Євросоюзу.

Джерело: сайт Ради ЄС

ЄС закрив небо для авіакомпаній з Білорусі

"Отже, держави-члени ЄС повинні будуть відмовити у посадці, вильоті або перельоті через свої території будь-яким повітряним судном, що експлуатуються білоруськими авіаперевізниками, в тому числі як маркетингові перевізники", - сказано в офіційній заяві Ради Європейського Союзу.

Варто звернути увагу на те, що рішення члени ЄС ухвалили після висновків Європейської ради, в яких очільники країн та урядів Євросоюзу жорстко розкритикували незаконну примусову посадку рейсу Ryanair у Мінську 23 травня.

Окрім того, у висновках також засудили затримання режимом Олександра Лукашенка журналіста Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги.

Також там містився заклик ухвалити необхідні заходи, включаючи додаткові санкції проти фізичних осіб та суб'єктів господарювання та подальші секторальні економічні санкції. Також вказано, що рішення набуде чинності опівночі 5 червня.

Не можна також не згадати про те, що 3 червня Агентство авіаційної безпеки Європейського Союзу (EASA) видало директиву із забороною літати у повітряному просторі Білорусі за винятком надзвичайних ситуацій.

"Агентство авіаційної безпеки Європейського Союзу з безпеки видало Директиву з безпеки 2021-02, в якій закликало національні компетентні органи держав-членів EASA проінструктувати експлуатантів повітряних суден з основним місцем діяльності на їх територіях, що проведення операцій у повітряному просторі Білорусі (FIR Minsk) більше не дозволяється, якщо це не потрібно для безпечних операцій у непередбачених обставинах", - йшлося в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?