Євросоюз погодив дев’ятий пакет санкцій проти Росії
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз погодив дев’ятий пакет санкцій проти Росії

Євросоюз погодив дев’ятий пакет санкцій проти Росії
Джерело:  online.ua

За словами іноземних журналістів, члени Європейського Союзу увечері 15 грудня нарешті узгодили дев’ятий пакет санкцій проти Російської Федерації.

Джерело:  AFPReuters  і  DPA  з посиланням на своїх інсайдерів у Євросоюзі

ЗМІ: ЄС погодив дев’ятий пакет санкцій проти РФ

За словами брюссельського журналіста "Радіо Свобода" Рікарда Джозвяка, письмова процедура погодження санкцій завершиться уже 16 грудня.

Згідно з останніми даними, до санкційного списку, який тиждень тому представила Європейська комісія, мають намір додати близько 200 фізичних осіб та компаній, серед яких військові, представники оборонпрому, члени Держдуми і Ради Федерації, міністри, губернатори й політики.

Єврокомісія пропонує санкції проти ще трьох російських банків та додаткові експортні обмеження для товарів подвійного призначення, а також підготувала заходи для ускладнення Росії доступу до безпілотників, - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що країни Балтії та Польща почали блокувати ухвалення нового пакета санкцій Європейського Союзу, оскільки деякі країни запропонували пом'якшити їх під приводом забезпечення експорту продовольства.

Не можна також не згадати про те, що під час саміту лідерів Європейського Союзу було розблоковане питання виплати Україні 18 млрд євро макрофінансової допомоги у 2023 році. Це вже підтвердила команда українського лідера Володимира Зеленського.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?