Євросоюз відкинув ультиматум Путіна щодо газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Євросоюз відкинув ультиматум Путіна щодо газу

Євросоюз відкинув ультиматум Путіна щодо газу
Джерело:  online.ua

Офіційний Брюссель звертає увагу на те, що газові компанії порушать санкції, якщо відкриють банківські рахунки в рублях для купівлі російського газу, як того раніше вимагав російський диктатор Володимир Путін. З такою заявою виступив представник Європейської комісії Ерік Мамер.

Джерело:  Bloomberg

ЄС не збирається платити за російський газ рублями

За словами Еріка Мамера, таким чином, як раніше і передбачалося попередніми рекомендаціями Євросоюзу, компанії вважатимуть поставки повністю оплаченими після проведення оплати у доларах або євро – залежно від умов контракту.

Натомість відкриття рахунку в рублях виходило б за межі вказівок, які ми дали державам-членам щодо дозволеного режиму, — наголосив представник Єврокомісії.

Мамер звертає увагу на те, що офіційний Брюссель не погодився на путінський механізм оплати газу, який передбачав відкриття компаніями рублевого рахунку в Газпромбанку, з якого вони мали сплачувати російський газ.

Фото — unsplash.com

Все, що виходить за рамки відкриття рахунку у валюті контракту з "Газпромбанком" і здійснення платежу на цей рахунок, а потім видачі заяви про те, що ви вважаєте, що ви завершили платіж, суперечить санкціям, — підкреслив європейський політик.

За його словами, санкції офіційного Брюсселю не перешкоджають економічним операторам відкривати банківські рахунки в призначеному банку для платежів за контрактами на постачання природного газу у валюті, зазначеній у цих контрактах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?