Facebook ліквідував російську мережу з дезінформації про щеплення від коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

Facebook ліквідував російську мережу з дезінформації про щеплення від коронавірусу

Facebook ліквідував російську мережу з дезінформації про щеплення від коронавірусу
Джерело:  online.ua

У соціальній мережі Facebook виявили цілу мережу акаунтів, які систематично поширювали дезінформацію щодо вакцинації проти коронавірусу - всі облікові записи було ліквідовано.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими даними, мережа акаунтів мала відношення до маркетингової кампанії. Її частиною було залучення впливових осіб для поширення інформації проти щеплень.

Це стало своєю чергою порушенням політики Facebook стосовно іноземного втручання.

Згідно з даними медіа, усі заблоковані акаунти були пов’язані з Fazze, яка була компанією, підшефною до зареєстрованої у Великій Британії AdNow. Це маркетингове підприємство дії здебільшого саме з території Росії.

Компанія користувалася своїми платформами для цільових аудиторій в Індії, Латинській Америці, а також Сполучених Штатах.

Адміністрація Facebook уточнила, заради поширення відвертої дезінформації мережа створювала статті й петиції проти вакцинації на популярних платформах - Reddit, Medium, Change.org. Одночасно з цим було використано фейкові акаунти в соціальних мережах, зокрема в Instagram для збільшення охоплення.

Завдяки згаданим масштабним діям зловмисники зуміли добитися “деякої обмеженої уваги”. В цілому ж адміністрація видалила 65 акаунтів у Facebook та 243 акаунти в Instagram.

Facebook та антивакцинатори

Раніше соціальну мережу звинувачували в тому, що вона жодним чином не обмежує дезінформацію, яку поширюють користувачі стосовно щеплень на тлі пандемії коронавірусу.

Особисто президент Сполучених Штатів Джо Байден оголосив, що такі платформи "вбивають людей" дезінформацією.

Утім, команда Марка Цукерберга запевняє, що в адміністрації американського лідера вирішили просто знайти "цапа-відбувайла", оскільки їм не вдалось досягнути запланованої кількості вакцинованого населення у 70% на початок липня. Станом на середину липня цей показник сягнув лише 60%.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?