Facebook розробляє ШІ для стеження за кожним кроком людини
Категорія
Технології
Дата публікації

Facebook розробляє ШІ для стеження за кожним кроком людини

Facebook розробляє ШІ для стеження за кожним кроком людини
Джерело:  online.ua

Програмісти Facebook почали активно працювати над різними проєктами в області доповненої реальності. Так, вони вже зосередилися на розробці системи штучного інтелекту, яка постійно записує та аналізує відео від першої особи, що надходить з користувацького пристрою. За словами розробників, це може допомагати користувачам у повсякденному житті.

Джерело: The Verge

Facebook вже працює над ШІ, який стежитиме за кожним кроком людини

Представники компанї зізналися, що планують навчити систему "епізодичній пам'яті" (до прикладу, пошуку відповіді на запитання на зразок "де я залишив ключі?"). Окрім того, автори проєкту також замислюються про аудіовізуальний щоденник, який буде пам'ятати, хто і що сказав.

Що важливо розуміти, поки жодна система ШІ не може з високим ступенем надійності вирішувати завдання подібного рівня, саме тому команда Марка Цукерберга запевняє, що це дослідницький, а не комерційний проєкт. Однак, в будь-якому випадку, зразу ж з'явилося багато серйозних питань щодо конфіденційності.

"Якщо експерти вже зараз незадоволені можливостями окулярів від Facebook і Ray-Ban, то подібні побоювання будуть лише посилюватися, якщо нові пристрої будуть не тільки записувати відео, але також розшифровувати й аналізувати записи, а люди перетворяться в ходячі системи спостереження. Проєкт отримав назву Ego4D, його розробку ведуть фахівці Facebook і вчені 13 університетів по всьому світу. В цілому база вихідних даних містить 3205 годин відеозаписів, отриманих від 855 учасників експерименту, які проживають в 9 країнах", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, вказано, що збором даних займалися університети, а не компанія. Також відомо, що учасники експеременту знімали відео своїх повсякденних дій на камери GoPro і розумні окуляри. Це були прості дії простих людей: будівельні роботи, випічка, ігри з тваринами й спілкування з друзями.

За словами авторів проєкту, це наймасштабніший набір вихідних даних, проте для запуску системи потрібні відповідні навички.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?