Facebook видалив допис посла України з критикою Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Facebook видалив допис посла України з критикою Путіна

Facebook видалив допис посла України з критикою Путіна
Джерело:  online.ua

13 липня керівництво соціальної мережі Facebook визнало допис посла України в Чеській Республіці Євгена Перебийноса з критикою очільника Кремля Володимира Путіна про "один народ" таким, що розпалює ненависть, і видалила його.

Джерело: Facebook-сторінка Євгена Перебийноса

Facebook видалив пост українського дипломата з критикою Путіна

"Видалили мій пост. Цікаво, яке слово з нього суперечить правилам і розпалює ненависть? Адже я нікого не назвав прямо. Але "вони" розуміють, що "вони" це "вони")", - наголосив український дипломат.

Варто зазначити, що Євген Перебийніс прикріпив до нового повідомлення скриншот видаленого поста.

"Який одиннарод? Які брати? Судячи з того, як цілеспрямовано і холоднокровно вони нас знищували протягом кількох століть, то ми навіть не родичі. Родичів нормальні люди не вбивають", - написав в своєму дописі український дипломат.

Що важливо розуміти, адміністрація Facebook стверджує, що допис українського посла порушує правила щодо заборони мови ворожнечі та заборони заяв, коли окрема група людей описується як неповноцінна відносно інших.

Що Путін написав у своїй статті про Україну

12 липня очільник Кремля Володимир Путін опублікував свою нову статтю про Україну, в якій виклав свою "історію" про російський та український народ.

Глава РФ знову озвучив відому думку про те, що "українці і росіяни — один народ, одне ціле". Однак також поскаржився, що сьогодні між Україною і Росією виникла "стіна", яку особисто він сприймає як "велику загальну біду, як трагедію".

"І росіяни, і українці, і білоруси – спадкоємці Давньої Руси, яка була найбільшою державою Європи. Слов’янські та інші племена на величезному просторі – від Ладоги, Новгорода, Пскова до Києва і Чернігова – були об’єднані однією мовою (зараз ми називаємо її давньоруською), господарськими зв’язками, владою династії князів Рюриковичів. А після хрещення Руси – й однією православною вірою. Духовний вибір Святого Володимира, який був і Новгородським, і Великим Київським князем, і сьогодні багато в чому визначає нашу спорідненість.", — пише Путін у своїй статті.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?