ФІФА обрала найкращий гол 2023 року — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

ФІФА обрала найкращий гол 2023 року — відео

футбол

Під час урочистої церемонії нагородження The Best FIFA Football Awards 15 січня в Лондоні було вручено премію Пушкаша за найкращий гол 2023 року

ФІФА обрала найкращий гол 2023 року

Володарем цієї нагороди став Гільєрме Мадруга з бразильського "Ботафого".

Мадруга забив цей гол у бразильській серії Б. 23-річний футболіст виступає на позиції опорного півзахисника. В його активі 46 матчів, 2 голи та 3 асисти у клубній кар'єрі.

Від 2024 року Гільєрме грає за "Куябу" з Серії А. Сезон-2024 стане для нього дебютним у Серії А, до цього він не грав у елітному дивізіоні.

ФІФА назвала ім'я найкращого футболіста 2023 року

У боротьбі за престижний приз аргентинець обійшов Ерлінга Голанда ("Манчестер Сіті" / збірна Норвегії) та Кіліана Мбаппе (ПСЖ / збірна Франції).

Мессі та Голанд набрали однакову кількість балів — по 48, але нагороду отримав аргентинець через більшу кількість голосів капітанів національних команд.

Мессі втретє виграв нагороду FIFA The Best як найкращий футболіст року. Раніше він став володарем цього призу 2019-го та 2022-го.

Додамо, що приз найкращій футболістці 2023 року отримала іспанка Айтана Бонматі, яка виступає за "Барселону".

Зазначимо, що найкращого футболіста 2023 року визначали головні тренери й капітани національних збірних, а також журналісти та вболівальники, які голосували на сайті ФІФА. Враховувалися виступи гравців у період від 19 грудня 2022-го до 20 серпня 2023 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?