Фігуранти нападу на журналістів в Укрексімбанку втекли від підозр — прокуратура
Категорія
Україна
Дата публікації

Фігуранти нападу на журналістів в Укрексімбанку втекли від підозр — прокуратура

Фігуранти нападу на журналістів в Укрексімбанку втекли від підозр — прокуратура
Джерело:  online.ua

Посадовці “Укрексімбанку”, які стали фігурантами кримінальної справи про напад на знімальну групу програми “Схеми”, намагаються уникнути вручення їм підозр, стверджують у Київській міській прокуратурі.

Джерело: Укрінформ

За словами прессекретарки столичної прокуратури Надії Максимець, правоохоронці намагалися вручити відповідні документи фігурантам, однак ті уникли цього.

“На цей час повідомлення про підозру і повістки для виклику цих осіб до органу досудового розслідування залишені адміністрації банку. Встановлюється місцезнаходження цих осіб для вручення їм повідомлення про підозру особисто”, - наголосила вона.

Згідно з уточненням речниці відомства, поліціянти й представники прокуратури прибули до управління “Укрексімбанку” з відповідною метою - проінформувати про підозру у справі. Утім, адміністрація структури буквально упродовж годин не могла повідомити нічого про їхнє місцеперебування.

Надалі стало відомо про тимчасове складення повноважень одного з фігурантів, а також заяву про звільнення іншого.

“Особа, що написала заяву про звільнення, начебто перебувала у приміщенні банку, однак у подальшому стало відомо, що вона без попередження покинула банк через інший вихід. Вони залишаються незвільненими і мають перебувати на робочому місці. Про причини їх відсутності на місцях адміністрації банку невідомо”, - резюмувала Максимець.

Напад на журналістів Схем

У понеділок, 4 жовтня, знімальна група проводила інтерв’ю з Мецгером, під час якого посадовцю не сподобалося одне з гострих питань. Той звинуватив журналістів нібито в порушенні журналістських стандартів, але не зміг пояснити, яких саме — лише згадував “правило” узгодження всіх питань. Він не одразу помітив, що відеозапис все ще тривав на той момент.

Знімальну групу закрили у приміщенні та не випускали. Представники банку буквально “скрутили” оператора для вилучення техніки. Директор департаменту інформаційної політики “Укрексімбанку” Володимир Пікалов особисто намагався припинити запис.

Наразі з цього приводу почато кримінальне провадження, а також проведено перші слідчі дії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?